• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Балабанов: Задкулисно се е договорило политическо правителство с втория мандат

Балабанов: Задкулисно се е договорило политическо правителство с втория мандат

/КРОСС/  В предаването „Лице в лице“ по бТВ  Станислав Балабанов, каза че "Има такъв народ" винаги е имал принципна позиция.

Още по време на предизборната кампания казахме, че целта ни ще е този парламент да е работещ. България е в институционална, парламентарна и финансова криза. Нещата са неспасяеми, ако не се появи нещо, за да извади страната от тези кризи. Нашият подход беше да видим дали първата политическа сила има ясна програма и експерти. Водихме няколко разговора, но те бяха прекалено общи. Затова позицията ни беше да подкрепим експертно правителство с първия мандат, ако не се получи, да подкрепим експертно правителство с втория мандат, а ако няма правителство и с втория мандат, сме готови да получим третия мандат и да положим всички усилия за експертно правителство, заяви Балабанов.

До последния момент очаквахме да видим какви ще са експертите и каква работа трябва да се свърши, но никой не потърси ИТН. При такова положение ние никога няма да дадем безпринципна подкрепа и няма да се ротираме или връткаме в името на някакви безпринципни цели, подчерта той.

Умело се говореше как експертите трябва да изкарат България от кризата, а днес видяхме, че задкулисно е договорено безпринципно правителство с втория мандат, добави секретарят на ПГ на ИТН.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ готови на ротация: 9 месеца премиер Денков, 9 месеца - Мария Габриел

В последните 2 г., е ИТН свърши много принципни неща. Ние изчегъртахме модела ГЕРБ и той никога повече няма да са в публичната власт. Ако не беше ИТН, нямаше да се стигне до това, което днес говори главният прокурор. За разлика от тези, които президентът нарече шарлатани. След ареста на Бойко Борисов от ПП и ДБ се възмущаваха от действията на прокуратурата, а сега ПП-ДБ ще пазят Бойко Борисов от главния прокурор. С днешния брифинг те му дават възможност на легитимация. Начинът, по който говореха днес, показа, че са се договорили задкулисно, коментира Станислав Балабанов.

Тези, които се готвят да направят правителство с такава ротация и с такъв финансов министър като Асен Василев,който съсипа публичните финанси, да ми говорят за морал и ценности е абсурдно и ИТН ще бъде категорична опозиция на такъв модел на управление. Това е бъдещо правителство на алчността. ИТН ще работи за това всички реформи да са ясни, практични и прозрачни, каза още Балабанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Измамените надежди за министерски постове.

23.05.2023 08:15:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.