• 05 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8001
  •  GBP / BGN 2.2971
  •  CHF / BGN 2.0157
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Десислава Атанасова: Крайната цел е България да има правителство

Десислава Атанасова: Крайната цел е България да има правителство

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Десислава Атанасова, каза че информацията от министър Демерджиев за атентата срещу Гешев, беше шокираща. „До момента всички изкавания бяха в насока на това, че семейството на Гешев е било в автомобила и семейството, и децата са били застрашени. В никакъв случай това не стана приятно между институциите да има подобни недоразумения. До този момент в НСО пък изобщо няма информация. Разчитам, че отговорните власти ще изяснят какво всъщност се е случило, ще бъдат разкрити извършителите на този акт".

Нашето усилие в политиката е да градим мостове, не да рушим, заяви Атанасова. „Логично е да продължаваме усилията за това България да има редовно и стабилно правителство. В този смисъл, мисля че все още не е съвсем изчерпан шансът за правителство, не е съвсем изчерпан шансът да водим диалог."

Крайната цел е България да има правителство, категорична е Атанасова. „Тук можем да си говорим за игри, но трябва да посочим и играчите, защото първоначално ние, оценявайки вота на българските граждани, многократно заявявахме, че сме готови на компромиси в името на стабилността. Компромис беше да кажем, че сме съгласни да не предлагаме правителство с първия мандат, а да водим разговори за правителство с втория, но с ясна разчетена отговорност, програма по политики, приоритети и представителство в това правителство, което ясно отчита вота на българските граждани, а той е ясен - ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. Ние изработихме заедно законодателна програма. Очаквахме добронамерено отношение, очаквахме принципност. Всъщност тази управленска програма на колегите от ПП в някои части беше намерила отражение на нашите бележки, по някои теми ние спор нямахме, но по други имаше толкова сериозни противоречия, че не можеше да служи за конструкция за някакво общо управление. И не на последно място, кабинетът, който те обявиха, дори не беше ни съобщен. Ако някой иска да бъдем партньори, ако иска да получи подкрепа от нас, само че ние имаме избиратели, ние сме партия система, имаме принципи и можем да подкрепим някого, но той трябва да си дава сметка, че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. И следва да се обсъжда, когато се води разговор какво е постижимо и какво не."

Вариантите са няколко - първият мандат, разбира се, че е наша отговорност, заяви още Атанасова. „Ясно е, че има партии, с които можем да говорим по приоритети и партии, с които не можем да участваме в управление, теми, по които можем да намерим съгласие".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Десислава Атанасова: Крайната цел е България да има правителство, разберете ме правилно, ние от гроб искаме да папкаме

07.05.2023 09:05:20

Анонимен

Процесът на унищожение на българина върви вече 75 години, а пълното опростачване над тридесет, почна го Кеворкян с радио сигнал плюс, инж. Димитров от Димитровград, учиндолския измекяр и го довърши мръсника от Банкя…и всичко това под вещото ръководство на Москва, а това е вековна тяхна цел, да няма българи по тез земи…

06.05.2023 22:06:22

Анонимен

Трябва да сме изключително жалка държава, след като правителство на ГЕРБ или такова на ГЕРБ и ПП, да са най-добрата възможност за някакво подобие на управление. Как можахме да го допуснем? Кога оглупяхме и ослепяхме, като общество, до такава степен? Що ли питам, очевидно процесът беше постепен, но резултатът е катастрофален.

06.05.2023 09:26:11

Анонимен

Крайната цел е ГЕРБ да е във влъстта.

06.05.2023 08:14:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.