• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Даниел Вълчев: Правителство ще има, но трябва време за завоя

Проф. Даниел Вълчев: Правителство ще има, но трябва време за завоя

/КРОСС/ "В рамките на около месец ще преминат ритуалното говорене и ритуалните танци. След това, ако има малко здрав разум, ще се стигне до правителство. ... То вероятно няма да се нарича коалиция, а програмни, за спасение от някого и т.н. ще намерят как, това е политическо говорене. Оптимист съм, че ще бъде съставено правителство, но ще трябва малко време, за да се вземе завоят".

Тази прогноза направи проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ и бивш вицепремиер в правителството на тройната коалиция (БСП, НДСВ и ДПС), по БНР.

Според него големият въпрос ще бъде как част от партиите да влязат в правителство, което е подкрепяно от ГЕРБ и ДПС, без да излезе, че са променили своите позиции:

"Такива формули ще се намерят, ще започне зимата, ще трябва да се приема бюджет и т.н. Партиите ще приемат, защото обратното ще доведе до нови избори, а направилите така партии - ще бъдат наказани по начина, по който беше наказан "Има такъв народ". Тези, които могат, ако не направят правителство, ще си платят цената".

Проф. Вълчев подчерта, че ПП са възникнали като отрицание на Бойко Борисов и ГЕРБ и сега няма да им е лесно да направят крачка към правителство с тях:

"Можем да познаем кой участва в едно правителство по това кои партии подкрепят Бюджета, законопроектите и текущата дейност на един кабинет. Когато се види кои са тези парламентарни групи - значи това е правителство, подкрепяно от тези партии".

Няма как да се излъчи стабилно управление в рамките на този парламент, подчерта той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.