• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Боряна Димитрова: Часовникът вече върви назад, протестните партии ще понесат щети

Боряна Димитрова: Часовникът вече върви назад, протестните партии ще понесат щети

/КРОСС/ "По начина, по който се водят консултациите от президента, и по начина, по който протичат драматичните събития в парламента, решението на кога ще бъде третият проучвателен мандат ще се определи от три фактора. Единият е калкулациите по отношение на предстоящите президентски избори, втори - позиционирането на парламентарните партии за нови избори, които изглеждат неизбежни, а третият е на кого ще се сгромоляса вината за скоропостижно отиващия си парламент". Коментарът направи пред БНР Боряна Димитрова, създател и управител на "Алфа рисърч".

Тя прогнозира, че 46-ото Народно събрание няма да излъчи правителство и уточни, че оттук нататък всички калкулации се правят в ситуация, в която часовникът върви назад:

"Идва моментът, в който вече пред избирателят ще може да се поставя въпросът кой ще калкулира най-малко щети от тази ситуация, която беше и парадоксална, и абсурдна, която показа много малко равнище на компетентност и на ресурси политическите сили и президентът да успеят да овладеят една такава политическа криза. ... Основните усилия са разположени върху това, че всеки прави повече или по-малко логични или алогични действия, за да излезе сух от водата".

Според социоложката на първо място щети ще понесе първата политическа сила в парламента - "Има такъв народ":

"Преди всичко за начина, по който тя реши да води преговорите и консултациите, начинът да наложи едно свое правителство само с 65 депутати. Суверенът, както казва лидерът на ИТН, не беше дал достатъчно автономна власт на тази партия, че тя самостоятелно да реши по какъв начин да изглежда следващото правителство".

Димитрова подчерта, че и при останалите партии на протеста ще има щети, защото обществените очаквания са били около трите партии да се сформира мнозинство и да се излъчи правителство:

"Много сериозният въпрос е, ако не могат да сформират правителство партиите, които се обявиха срещу модела на статуквото, какво ще се случи в един следващ парламент?".

Димитрова определи политическата ситуация като несигурна и допусна на следващи парламентарни избори ГЕРБ да повишат резултата си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Димитрова определи политическата ситуация като несигурна и допусна на следващи парламентарни избори ГЕРБ да повишат резултата си. Стрино, нема да го повишат, одма ша вземат 180 и кусур гласа. Ти га знайш тез работи, нъл затва ти плащат.

23.08.2021 00:00:00

Анонимен

ИТН най-вероятно ще се срине, или ще падне до 10-12 %. Това трябва да стане, ако има и грам интелигентност и здрав разум в главите ни. ГЕРБ се надяват на нов подем благодарение на отчаянието, предизвикано от ИТН, и на глупостта и безразличието. Вероятно ще има и една до три "нови" партии в Парламента. Идат тежки времена! Скоро няма да има стабилно управление.

22.08.2021 08:28:33

адв.Елена Гунчева

ДЛЪЖЕН СИ, БЕ, КАСКЕТ! ДЛЪЖЕН СИ! 19.08.2021 Отново изумявам от наглостта на Иван Гешев, самоизбран за главен прокурор. Оставям настрана личното ми мнение, че на този пост трябва да бъде избиран почтен и морален човек, с чисти ръце и мисли. Оставям настрана и това, че беше единствената кандидатура, а ВСС е напълно политически зависим орган. Да разгледаме това, че именно човекът, оглавяващ институцията, която трябва да следи за законосъобразността и спазването на закона, нарушава с думи и действия основния закон. След като отрече напълно разделението на властите още преди избирането си за главен прокурор, сега се позовава именно на това разделение, за да не се яви да даде обяснение и документи пред Народното събрание. Наглост, непозната в историята! В Конституцията има задължение в чл.80 на длъжностните лица /какъвто се явява Гешев/, както и на гражданите, когато бъдат поканени, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се явят пред съответните парламентарни комисии и да представят исканите от народните представители документи. Явно законодателите преди време не са си представяли потрес като Каскета, който да не изпълни подобно задължение и да се прави на ударен с мокър парцал. Та няма и санкция или мерки за изпълнение на това задължение…. Факт е, че прокуратурата особено последните години доказа, че е чадър над мафията и престъпността, а законите за нея не важат. Разследват се неудобните на мафията, а не тези, извършили престъпления. Борисов е ангел небесен според Каскета и няма нищо съмнително в чекмеджетата. А самият Гешев се укрива като престъпник от върховния орган на държавата и се прави на многознайко, като се позовава именно на закони, които никога не е спазвал…. Макар и думата „изчегъртване“ да не я одобрявам, смятам, че такива като Гешев трябва да бъдат изхвърлени веднъж завинаги от съдебната власт и изобщо от властта. С всеки ден, прекаран на този пост, Гешев вреди! На законността, на правовия ред и на върховенството на закона! И е време да се обърне внимание на това как да бъде изхвърлен. Защото оттам започва разчистването. Или операция „чисти ръце“ трябва да е само за някои, за да сменим ваши с наши?

19.08.2021 16:42:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.