• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Румен Петков: МС не разполага с копие за водените протоколи от заседания на НОЩ

Румен Петков: МС не разполага с копие за водените протоколи от заседания на НОЩ

/КРОСС/ Министерски съвет не разполага с копие за водените протоколи от заседания на Националния оперативен щаб. Това е отговорът, който ПП АБВ получи в резултат от официално изискана по ЗДОИ информация. От МС препращат въпроса към Министерството на здравеопазването. Това съобщи пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков, който коментира, че по този начин практически нито едно решение на правителството не е взето на базата на аргументите на Националния оперативен щаб, решенията за вземани неинформирано.
„Тоест оказва се, че правителството е работило на тъмно. Тези хора са престъпници спрямо здравето на българските граждани. Те не разполагат с протоколите, аргументите и становищата на Националния оперативен щаб".
Петков припомни, че НОЩ е назначен със заповед на министър-председателя и липсва каквато и ида е логика на това, че питането на АБВ е препратено към здравното министерство.
„Всички българи трябва да са наясно, че според министър-председателя членовете на Националния оперативен щаб са някаква шайка, попаднала в Министерски съвет, която всяка сутрин тероризираше българските граждани, но самото правителство не е било информирано от становищата на Националния оперативен щаб. Нито едно решение на правителството не е взето на базата на аргументите на Щаба".
Румен Петков коментира и още едно настояване на ПП АБВ за получаване на информация, отново на база на ЗДОИ - за основанието, на което външният ни министър подписа „Декларация на министрите на външните работи на България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод 75-ата годишнина от края на Втората световна война".
„Една декларация, която извращава същността на освобождението на Европа от нацизма и е груб опит за пренаписване на историята. Нашият въпрос към Министерски съвет беше има ли разрешение от правителството или на друг орган, за да подпише министърът на външните работи тази декларация. В отговора си правителствената служба казва, че органът - правителството, не разполага с информация, но има данни за местонахождението. Тоест няма правителствено решение. Което означава, че външният министър е подписал тази декларация на самодейни начала. Това не е позиция на Българската държава. Нашите партньори трябва да знаят, че външният министър е спекулирал много грубо и е излъгал, че ангажира българската държава с този подпис. За да сме честни пред партньорите, ще изпратя този отговор на правителството на държавите, които са подписали. Ще представим и на парламентарно представените политически сили, защото Захариева няма място в правителството".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.