• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Лавров: Киев извършва крещящи нарушения на международното хуманитарно право

Лавров: Киев извършва крещящи нарушения на международното хуманитарно право

/КРОСС/ Руският външен министър Сергей Лавров се срещна днес с председателката на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) Миряна Сполярич и в началото на разговора заяви, че Киев извършва "крещящи нарушения на международното хуманитарно право", предават руски медии, цитирани от БТА.

"Бих искал отново да ви обърна внимание върху крещящите нарушения на международното хуманитарно право от страна на украинския режим, а тези нарушения се документират и с тях човек може да се запознае дори в социалните мрежи и други източници на информация", каза Лавров.

Русия ще положи всички усилия да осигури на МКЧК достъп до украинските войници, озовали се в плен, увери шефът на руската дипломация.

"За мен е много важно, че каналите за комуникация между моята организация и Руската федерация остават отворени и конструктивни. Бих желала също да ви уверя, че ще се придържам към принципа за неутралност и независимост и ще зачитам поверителността там, където е необходимо", заяви председателката на хуманитарната организация.

Миряна Сполярич изрази надежда, че двете страни ще обсъдят важни хуманитарни проблеми.

"Като ръководител на МКЧК чувам това, което казвате, че възнамерявате да се придържате към международното хуманитарно право, аз самата смятам в работата си да отстоявам това всички държави да спазват задълженията си съгласно Женевската конвенция", добави тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някои не са разбрали. Става въпрос за суверенитета на България. Иначе е истина, че Украйна е изкуствено създадена държава от територии на съседни държави. Такова е и името й.

21.01.2023 11:34:50

Анонимен

Крадецът на детски живот е най-страшното. А такива крадци са укро-фашистите. Избиват цевилно население в Донбас от 2014 година. А и не е ясно за какъв суверенитет става дума. Западна Украйна е присъединена полска територия, източната част си е руска, Крим им е подарен пак от руснаците, Одеса е стар руски град, Киев е столицата на Киевска Русия ит.н. А и укрите в момента дишат единствено благодарение на щатите, на които са отстъпили суверенитета си. Та, за какъв суверенитет става дума, по-долу?

21.01.2023 10:04:54

Анонимен

Най-жестокият крадец е този на правото на суверенитет.

20.01.2023 22:56:59

Анонимен

Преклонната възраст се характеризира със спомени за доброто старо време. Отмина мирното съвместно съществуване и международното хуманитарно право

20.01.2023 22:54:00

Анонимен

Крадеца вика дръжте крадеца.

20.01.2023 17:39:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.