• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Проф. Янаки Стоилов се срещна с посланика на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа

Проф. Янаки Стоилов се срещна с посланика на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа

/КРОСС/ В Министерството на правосъдието се проведе среща между служебния министър на правосъдието на Република България проф. Янаки Стоилов и извънредния и пълномощен посланик на Съединените американски щати в Република България Н. Пр. Херо Мустафа.

По време на разговора бяха обсъдени приоритетите на служебния министър на правосъдието - добро и срочно обслужване на гражданите и юридическите лица, преодоляване на лоши практики в Агенцията по вписванията, при придобиване на българско гражданство и в местата за лишаване от свобода, както и взаимодействието с Висшия съдебен съвет на Република България.

От своя страна Н. Пр. Херо Мустафа подчерта важността на върховенството на закона като важно условие за съществуване на демокрация. Тя изрази готовността на Съединените щати да окажат на България необходимото съдействие в тази сфера, както и за организиране на обучения в областта на правосъдието и прилагането на правото.

Бяха обменени и мнения по различни въпроси, свързани със съдебната система, включително и дискусиите по отношение на специализираните съдилища и прокуратури.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По съобщение на албанските медии, САЩ са обявили за „персона нон грата“ Сали Бериша, бивш албански президент и премиер по причина корупция. Бериша бе приеман от американски президенти, голям фен на щатите и техен консултант за ситуацията в Косово преди конфликта, предоставяйки и бази за безпилотни разузнавателни самолети. Очаква се да бъдат обявени и други албански граждани за нежелани в САЩ. Поговорката гласи „Когато мечката играе в съседа, да се очаква и в дома“. Затова трябва да падне голямо оглеждане и в България.

21.05.2021 15:44:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.