• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Славов: Имаме изключително важен дебат за бъдещото на страната

Славов: Имаме изключително важен дебат за бъдещото на страната

/КРОСС/ Днес имаме изключително важен дебат за бъдещото на страната, за това каква България искаме да бъдем, в каква страна искаме да живеем - дали искаме да сме в страна, която е европейска правова държава, или в страна, която е някакъв хибриден режим между демокрация и някакъв авторитарен режим, някъде в периферията на Европа. Това заяви министърът на правосъдието Атанас Славов по време на дебата в парламента по първото четене на предложенията за промени в Конституцията.

Мисля, че по този основен въпрос всички ще кажем, че искаме да живеем в европейска правова държава, посочи той. Тази европейска правова държава обаче има своите атрибути, своите характеристики, отбеляза Славов.

„Ключова характеристика на европейската правова държава е справедливото правосъдие, независим и справедлив съд. Това е една от основните цели на предложението за промени в Конституцията", посочи той.

Другата характеристика на европейската правова държава е, че виновните по справедлив ред биват наказани, биват повдигнати преди това обвинения, за което е нужна независима, професионална, отговорна прокурорска служба, отбеляза министърът.

Той добави, че това са две от основните цели на този законопроект и изрази увереност, че по тях никой всъщност не спори. Целите са ясни, целите са такива от доста време и е крайно време да ги осъществим практически, каза Атанас Славов.

Спорим по средствата - как да постигнем независим и справедлив съд, как да постигнем отчетна и отговорна прокуратура, как да гарантираме третата основна цел - по-добра защита на правата на гражданите, добави той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да си бием камшика до като е време.

07.10.2023 00:15:42

Анонимен

Я стига с будалкането чрез абстракцията за България „европейска правова държава”, като прикритие за прокарване на партийни интереси и чужди зависимости. Европейските държава бяха колонизирали половината свят и какво толкова промениха в манталитета на живот по тези земи. Краварите изградиха тяхната държава в този си вид като избиха и прогониха остатъка от местното население в резервати. Китай е именуван като крайно тоталитарна държава, но е икономическо чудо. Другите напреднали азиатски страни живеят в един особен свой демократичен свят. Така, че ако не искаме да изчезнем да се надяваме на себе си и нашия национален манталитет и ценности, с които сме оцелели досега.

06.10.2023 16:23:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.