• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Първо пътуване с GWM Ora 07

Първо пътуване с GWM Ora 07

/КРОСС/ Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global pres, Майнц

С Ora 07 китайският производител Great Wall Motor разширява присъствието си на германския пазар и първото тестово шофиране около Майнц показва какво може новият електрически автомобил и съм доста впечатлен от ускорението и характеристиките на електрическото превозно средство.

Първото визуално впечатление е доста положително. Ако не знаете, че това е китайско превозно средство, може да си помислите, че Ora 07 е дело на европейска марка. Елмоделът е елегантен, модерен и за него се предлагат различни линии оборудване. Дългият 4,87 метра хечбек седан се предлага в линиите на оборудване Pure (41 990 евро RRP), Pro (44 490 евро RRP) и GT (53 490 евро RRP). Ora 07 се предлага с два типа батерии и два варианта на задвижване и в топ версията GT позволява електрически пробег до 520 километра, според производителя.

GWM Ora 07 предлага цялостен пакет от иновативни технологии и работни функции. 12,3-инчовата мултимедийна система в средата на арматурното табло, която вече е налична в ниво на оборудване Pure, и 10,25-инчовият дигитален кокпит с класически вид са централни дизайнерски елементи на интериорната концепция.

Това, което веднага забелязваме е висококачествената изработка. Подобно на елементите и седалките, отопляемият, 3-лъчев мултифункционален волан също е покрит с имитация на кожа. На борда има амбиентно осветление, което може да се регулира в няколко цвята. Сензорният екран не само предоставя обширна информация, но може да се използва и за персонализиране на множество системни и автомобилни настройки.

Стандартно интегрираната навигационна система използва актуални карти и също така посочва свободни станции за зареждане в района. От Trim Level Pro нататък има и допълнителен хед-ъп дисплей, на който основната информация за шофиране се проектира върху предното стъкло. Алтернативно, много функции на автомобила могат да се управляват стандартно чрез интелигентно гласово управление. Смартфони с Apple CarPlay или Android Auto съвместимост могат да бъдат свързани към автомобила чрез кабел или безжично.

Оборудван с 2-зонов автоматичен климатичен контрол като стандарт, Ora 07 предлага и система за автоматичен контрол на качеството на въздуха (AQS), която гарантира още по-добро качество на въздуха в интериора. Термопомпата поддържа по-енергийно ефективно отопление или охлаждане в интериора и се предлага от средната Pro версия.

За още повече комфорт и индивидуалност, GWM Ora 07 може да бъде допълнително адаптиран към вашите лични нужди, в зависимост от линията на оборудване - от ниво на оборудване Pro нататък, колата може да разпознае водача, когато влезе и да регулира външните огледала и шофьорската седалка, използвайки съответно автоматично функцията за памет. За да бъде шофирането в автомобила още по-приятно, двете предни седалки при моделите Pure и Pro и външните задни седалки при версията GT са с отопление. От Trim Level Pro нататък, предните седалки също имат функция за вентилация и масаж.

В този и в модела GT звукова система от Hi-Fi производителя Infinity също осигурява звук с първокласно качество. Допълнителни опции, като симулатор на звука на двигателя за версиите Pro и GT, както и няколко режима на шофиране, от които да избирате, като например "Super Sport" за GT, имат за цел да разширят удоволствието от шофирането.

Клиентите могат да избират от три различни покрития металик. Цветът Snow White се предлага стандартно, цветовете Steel Grey или екстравагантният цвят DreamScape Purple се предлагат срещу допълнително заплащане от 790 евро всеки. Интериорът е изълнен в нежно черно, елегантно кафяво също се предлага като опция във вариантите Pro и GT.

Ora 07 се предлага с два варианта на задвижване: моделите Pure и Pro с предно задвижване имат 67 кВтч батерия (бруто) с комбиниран пробег от 440 км. 150 кВт/204 к.с. и 340 Нм синхронен двигател с постоянен магнит осигурява впечатляващо задвижване по време на нашето тестово шофиране, което продължи около два часа, а консумацията беше 17 кВтч/100 km - наистина много добра стойност.

Вариантът със задвижване на четирите колела има два постоянно задвижвани синхронни двигателя, всеки със 150 кВт/204 к.с. и 340 Нм въртящ момент на предния и задния мост и осигурява на спортния седан от среден клас в неговата версия GT обща системна мощност от 408 к.с. и 680 Нм въртящ момент със спринт от 0 до 100 км/ч само за 4,5 секунди. Благодарение на по-голямата батерия (86 кВтч бруто), спортистът има комбиниран пробег от 520 км.

Зареждането на станция за бързо зареждане отнема 36 минути с батерия от 67 кВтч, докато батерията се зареди отново до 80 процента. Според производителя времето за зареждане на Ora 07 с батерия от 86 кВтч е 43 минути.

Ако предпочитате нещо по-класическо, можете да управлявате важни функции с помощта на въртящите се превключватели на тънката, визуално привидно плаваща централна конзола. Тук смартфонът може да се зарежда и безжично. Мултифункционалният волан с 3 спици, както и седалките на водача и пътника до него са с отопление и интуитивно управление.

В заключение - GWM успява балансирано да представи много кола за исканите пари и китайците вече не изостават от немските производители. Висококачествена изработка, иновативен дизайн и различни екстри вече са включени в базовото оборудване на серия Ora 07.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.