• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Над 65 фирми в България вече произвеждат предпазни материали

Над 65 фирми в България вече произвеждат предпазни материали

/КРОСС/ За по-малко от месец над 65 фирми в България са се адаптирали да произвеждат предпазни материали в помощ борбата с COVID-19. На фокус в производството в момента са маски, дезинфектанти, предпазни шлемове, предпазни очила, ръкавици, медицински консумативи, предпазни материали, хранителни добавки, дори и кабина за дезинфекция. При по-голямата част от фирмите, това не е основната им дейност, а се преориентират в ситуацията.
Според д-р Мариана Дамова, създател на Industry Inform, услуга за предоставяне на бизнес информация за България, включила наскоро и директория в помощ на COVID-19, най-бързо се преориентират шивашката индустрия, козметиката и фармацевтичната индустрия. Над 10 български модни бранда предлагат предпазни маски като моден аксесоар към тоалетите дори в допълващи се материи и актуални за сезона цветове. Производител на съвременно облекло с бродерии в български народни мотиви започна да шие и подарява към всеки артикул маска с шевица. Козметичните компании преминаха най-бързо към допълване на продуктовите си линии с дизенфектанти и почистващи препарати, щадящи кожата и унищожаващи вируса.
„Положителна тенденция е, че кризата и затруднените международни доставки ще обърнат България и Европа към местното производство. Това ще помогне и за запазването на част от работните места. Неодстигът на предпазни средства в държави като Германия и Австрия предоставя и възможности за износ, когато вътрешните нужди на България бъдат задоволени и ограниченията за това отпаднат." - коментира д-р Дамова.
Дори в сектори, които по никакъв начин не са свързани с предпазните средства като офис консумативи и рекламни агенции търсят начин да отговорят на новото търсене. Печатници, които отчитат намалели поръчки поради затворени офис-сгради и търговски центрове, стартират производството на предпазни шлемове, предпазни плексигласови стени за банкови офиси и други учреждения, магазини, фризьорски салони, маски с печат, куки за безопасно отваряне на врати и други.
Industry Inform събира и безплатно предоставя данни за всички тези производители за улеснение и бързо намиране на услуги и продукти. Болници се обръщат към директорията на Индустри Инфирм - COVID-19 Help, за да потърсят нужните им материали. Информацията в каталога включва контакти, сайтове, дейности и оферти.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.