• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Побъркаха ни с разнопосочни мерки и заповеди за епидемията. Как да останеш нормален?

Побъркаха ни с разнопосочни мерки и заповеди за епидемията. Как да останеш нормален?

/КРОСС/ Учудващо е с този вирус колко разнопосочни сигнали и препоръки дават експертите.
Включително елементарни - маските предпазват, маските не предпазват.

Заразата се предава по въздушнокапков път, заразата не се предава по въздуха. Иди, че обяснявай.

Вирусът е опасен, вирусът не е по-различен от сезонен грип; от него в Италия на практика са умрели само трима души, другите си умират и така и така...; Вижте статистика за умрелите, не са повече от други години...

Бързите тестове са неточни, бързите тестове са доста точни, в други страни с тях правят скрининг на населението и ограничават заразата.

Специално в България хаосът се задава и от т. нар. щаб, който обърква допълнително. Издават заповеди, на другия ден ги отменят. Побъркаха хората. Генералът-комикс каза, че грипът тип Б бил по-опасен от коронавируса, след две седмици каза, че коронавирусът е най-страшната епидемия в историята.

Цирковете на здравен министър и премиер съвсем да не ги броим.

Трябват здрави нерви да запази човек нормалност в такава ситуация.Да почнем от най-простото - маските предпазват, коя повече, коя по-малко. Но гарантирано е по-добре, отколкото без маска, стига да не я пипаш и бърникаш постоянно или да си бършеш очилата с нея като генерал Мутафчийски.
И здрав човек трябва да носи маска, и за да се пази, и за успокоение на останалите, а и не знае от кой момент ще стане вирусоносител.

Дистанцията от метър и половина минимум предпазва, често миене на ръцете предпазва, дезинфекция и седене вкъщи предпазват. ..

По-добре да не рискуваме да изпробваме възможностите на пробитата ни здравна система, която връща хора от прага на болниците било защото имали коронавирус, било защото нямали...

Защото лекарите са побъркани от т. нар. щаб - той затваря болници заради заразен пациент, заключва здравите лекари и сестри, да спят вътре по една седмица, това било карантина. Чакай от тях после да приемат пациент със съмнителни симптоми.

И ако някой още не е наясно - не стигат сестри и лекари. Дори Плевнелиев, както се хвали, да произведе хиляди респиратори с неговата не знам си каква Ауто Груп, те ще са безполезни без да има кой да спасява хората с тях.

Първата мисъл на разумния човек, който мисли за бъдещето си, е на следващите избори кого ще избере да смени тази здравна система и това очевидно порочно управление. А не дали ще издигне генерала-комикс за декоративната длъжност президент.

Иван Бакалов,e-vestnik.bg

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Медицинският съвет пропадна въпреки/заради спасителя в ръжта . Медицинският съвет на проф. Коста Костов „пфу“ – и го няма вече. Сътвори помагало за лекарите, изслуша едно конско от премиера срещу доц. Мангъров и се разпусна. Е, няма изненадани. Предизвестена смърт, би се изразил Маркес, макар краткият живот на съвета да не стигаше за цяла хроника... Продължаваме по начертаната програма. От Сингапур до Великобритания ще продължат да хвалят българското правителство за супер мерките и в следващите дни. Не че го пише в чуждите медии, но го казва българският синоним на истината. Освен това същият си говори важни неща със своя приятел Ли. Ли Нак-йон е премиер на Южна Корея, която щеше да произвежда автомобили в България, но се отказа. Заради COVID-19, не заради друго. Ще продължим с внимание да изслушваме черната статистика за Италия. Също и неадекватните решения на Испания, Франция, Германия... Ама, моля ви се, какво правят тия хора?! Да звънят в София и да питат! Успехите ни срещу коронавируса се роят всеки час и блестят като шлифовани диаманти. Неслучайно произведените у нас защитни облекла и маски се търсят в цял свят. Дали са сертифицирани по международните стандарти? Глупав въпрос. Непатриотичен! Спасяваме човечеството, а тук някакви съмнителни елементи питат, разбираш ли… Къде е прокуратурата?! Спасителят в ръжта е тук. Помните ли объркания Холдън, който казваше: „Все си представям малки дечица да си играят на някаква игра в голяма ръжена нива... А аз стоя на ръба на някаква шеметна пропаст. И каква ми е работата? Да спасявам всяко дете, което тръгне към пропастта." И нас все ни спасяват, макар да сме прекрачили ръба... Имаме си спасител в ръжта! Д-р Димитър Попкутуев

05.04.2020 01:29:26

Анонимен

Добър коментар, подкрепям!

04.04.2020 20:38:48

Анонимен

Явно и Бакалов е от тия,които винаги дават акъл,когато шибаш на площада.

03.04.2020 17:46:01

Анонимен

да говориш за избори в този момент си е направо смахнато.

03.04.2020 10:19:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.