• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Стартират Европейски награди за насърчаване на предприемачеството

Стартират Европейски награди за насърчаване на предприемачеството

/КРОСС/ Министерство на икономиката отправя покана към всички публични институции - национални, регионални и местни, с проекти в подкрепа на предприемачеството, да участват в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството. Допустими за участие са и проекти, реализирани чрез публично-частно партньорство между публичните органи и неправителствени организации, университети, бизнес организации и представители на бизнеса. Проектите трябва да бъдат в областта на някоя от изброените по-долу категории и да имат две годишна история с отбелязан напредък.

Европейските награди за насърчаване на предприемачеството са конкурс целящ да отличи най-успешните и оригинални проекти, реализирани на национално, регионално и местно ниво, в подкрепа на предприемачеството, предприемаческите умения, мислене и култура, подобряването на бизнес средата, интернационализирането на бизнеса и ефикасното експлоатиране на ресурсите.

Конкурсът се провежда ежегодно и има два етапа - национален и европейски. За да продължат участие на европейския етап, кандидатите трябва първо да са преминали успешно през селекция в собствената си страна. На национално равнище, от българско жури под ръководството на Министерството на икономиката, ще бъдат отличени две кандидатури в две отделни категории, които ще бъдат наградени на специална Церемония през месец юни 2019г. и ще получат право на участие в европейския етап на конкурса.

Крайният срок за участие в конкурса ще бъде удължен до 28-ми май 2019 г. Формуляра за участие и повече информация относно регламента на конкурса ще откриете на интернет страницата на Министерство на икономиката.
Категориите, в които се присъждат Наградите са:
- Насърчаване на предприемаческия дух;
- Инвестиране в придобиването на предприемачески умения;
- Подобряване на бизнес средата;
- Подкрепа на интернационализирането на бизнеса;
- Подпомагане развитието на „зелени" пазари и ефикасното експлоатиране на ресурсите;
- Награда за отговорно и интегриращо предприемачество.
Европейските награди за насърчаване на предприемачеството се провеждат от 2006г. Над 3400 проекта са участвали до момента и всички те са допринесли за създаването на хиляди нови фирми. Целта на Европейската комисия е да възнагради и постави във фокуса на публичното внимание най-значимите инициативи и дейности, предприети на национално, регионално и местно ниво, насърчаващи предприемачеството и малкия бизнес в Европа. В конкурса през 2018 г. участваха 32 държави с 56 проекта, които достигнаха до европейския финал.

Снимка Архив

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.