• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Протест под надслов „България не иска война с Русия"

Протест под надслов „България не иска война с Русия"

/КРОСС/ Вчера в София пред храм-паметника „Александър Невски” се проведе протест под надслов „България не иска война с Русия“. Протестиращите изразиха своята позиция по повод едноличното решение на министър-председателя в оставка Кирил Петков да изгони 70 служители на Руското посолство. Присъстващите изразиха своята подкрепа към руския народ и към Русия.

Мероприятието беше организирано от партиите „Русофили за възраждане на Отечеството” и „Възраждане”, от Национално Движение Русофили и СРБ – Съюз Русофили България.

Протестът беше открит от Николай Малинов – председател на Национално Движение Русофили и на партия „Русофили за възраждане на Отечеството”, Цвета Галунова – член на парламентарната група на ПП „Възраждане” и Максим Суворов – председател на СРБ – Съюз Русофили България.

Николай Малинов обясни смисъла, който се влага в надслова „България не иска война с Русия“. Организаторите не искат военният конфликт, след като приключи в Украйна, да се разширява в Европа и на Балканите. А действията на премиера водят именно към война. Той напомни как преди година, когато казвахме, че войната предстои, ни смятаха за неадекватни и призова обществеността да обърне внимание на опасността конфликтът да се прехвърли на Балканите и в България, ако агресивната военната реторика на българските управляващи продължи.

Според Николай Малинов, след приклюване на специалната военна операция в Украйна Америка, която е превърнала Европа в свой слуга, иска да превърне Източна Европа и България в новото поле на военно действие срещу Русия.

Той изрази своето удовлетворение, че на днешното мероприятие стоят рамо до рамо редица патриотични организации.

Към присъстващите се обърнаха такива български политици и общественици, като проф. Нако Стефанов – председател на Национално движение за мир, д-р Радко Ханджиев – председател на правозащитната неправителствена организация Гражданско сдружение Асоциация на данакоплатците в България”, Антон Сираков – председател на партия „Нова сила”, ген. Димитър Шивиков, Минчо Минчев – председател на партия „Нова зора“, Атанас Панчев – издател на в-к „Квантов преход“ и други.

Всички те отправиха призив държавата да поддържа нормални отношения с Русия, а експулсирането на дипломатите определиха като безпрецедентни и заплаха за добрите отношения, като стъпка към късането на дипломатическите отношения между двете страни. Постъпката на Кирил Петков беше определена като зловредна за страната ни.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

АзЬ

Миришими налайна

03.07.2022 11:51:24

Анонимен

Решението на НАТО от срещата на върха – военна окупация на страните от Източна Европа и конфронтация с Русия. Увеличаване разходите за въоръжение за сметка на бюджета. Благодарности.

01.07.2022 07:43:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.