• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Македонски лидер сравни българската позиция с руската агресия в Украйна

Македонски лидер сравни българската позиция с руската агресия в Украйна

/КРОСС/ "Отново използвам възможността да изпратя послание към Европа, към ЕС, както са обединени по отношение на руската агресия в Украйна, да бъдат обединени около политическата агресия на България срещу (Република Северна) Македония и да ни позволят най-накрая да започнем тези преговори без всякакви условия, без никакво унижение и без никакви недостойни отстъпки. Защото бях свидетел, когато същите тези политици от Брюксел обещаха, че това срамно Преспанско споразумение е последната отстъпка, която страната трябва да направи, преди да стане пълноправен член на НАТО и да започне преговори за пълноправно членство в рамките на ЕС". Това каза лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

По време на посещение си в община Кисела вода Мицкоски коментира, че според него няма шанс ветото на България по отношение на началото на преговори на Република Северна Македония с ЕС да бъде оттеглено. "Или ще бъдем унижени и омаловажени от хегемонистичните искания на източната ни съседка, или ветото няма да бъде отменено и това е моята позиция, позицията на ВМРО-ДПМНЕ", каза Мицкоски, съобщи БТА.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

След като Македония се отказа от това, че е родина на Александър Македонски и изключи името му от на обекти, след него какво следва. Преспанското споразумение е с исторически обхват до създаването на българска държава. По-късния етап трябва да бъде договореност с България.

16.05.2022 09:47:57

Анонимен

Агресията е на РС Македония, която иска България да се откаже от историята, езика и националната си идентичност.

15.05.2022 20:53:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.