• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов: България адекватно реагира на заплахата от COVID-19, мерките действат

Борисов: България адекватно реагира на заплахата от COVID-19, мерките действат

Данните сочат, че сме на прав път, написа премиерът във Facebook

/КРОСС/ "България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора". Това написа във Facebook премиерът Бойко Борисов.

"Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха запазени. Бяхме една от първите страни, които въведоха мярката и резултатите до момента показват, че тя работи отлично", коментира премиерът. "Паралелно с това за най-засегнатите от кризата сектори "Транспорт", "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Туризъм" трансформирахме мярката на 80/20, вследствие на което над 700 фирми ще бъдат подпомогнати с общо 43,5 млн. лв. Български малки и микро фирми получиха безвъзмездно близо 110 млн. лв., а до средните предприятия ще достигне ресурс от 200 млн.лв. Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е на ниво - 7,5%", написа премиерът.

"Световните експерти са единодушни, че най-трудните времена за здравните ни системи и икономики предстоят. Трябва да бъдем разумни и гъвкави във своите решения, за да минимизираме щетите от кризата. Но както се вижда и от данните, на прав път сме!", пише премиерът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Неанонимен

Крадливата комунистическа мутра от снимката е пътник.

24.09.2020 12:03:47

Анонимен

Бате,як ти е гърбът,затова те избираме.Трябва да си много як да удържиш тази мощна хибридна атака с крайдунайските вдъхновители,лумпените от стадионите и властолюбивото пилотче.Като фон всякаквата там продажна журналистика и друга измет.

24.09.2020 10:53:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.