• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Ген. Мутафчийски: Няма скрито-покрито, няма коронавирус у нас

Ген. Мутафчийски: Няма скрито-покрито, няма коронавирус у нас

При грипна епидемия могат да починат повече хора, заяви шефът на ВМА

/КРОСС/ „Нямаме доказан случай на коронавирус, няма скрито-покрито". Това заяви шефът на ВМА и председател на оперативния щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на извънредното заседание на Министерския съвет. „Има редица суспектни лица, своевременно се изследват", допълни Мутафчийски.
По думите му при грипна епидемия могат да починат повече хора отколкото е смъртността от коронавируса.

„Искам да помоля хората да не се поддават на паника", призова и премиерът Борисов.„Говорят, че крием, че имало коронавирус. Всички държави почти имат, така че нищо срамно няма, ако и в България се появи при този огромен трафик и движение на хора", коментира премиерът. Той призова ген. Мутафчийски да казва само истината по темата и призова брифингите за коронавируса да се провеждат в 08:00 ч. и 17:00 ч. всеки ден.

„Нямаме никакво основание нито да се скрие информация, нито да не се каже. Щом го има навсякъде, то ще дойде, заяви Борисов.
„Изкупуват се хранителни продукти. Създава се истерия. Както с гръцкия ми колега Мицотакис онзи ден си говорихме, в Гърция има 1 000 умрели от друг грип и двама заразени с коронавирус. За единия няма истерия. Доверете се на лекарите и експертите", призова Борисов.

Заради информацията, че в аптеките липсват дезинфектанти и спирт поради огромното търсене, Борисов е разпоредил да бъдат деблокирани над 100 000 литра от държавния резерв.

„Имаме над 400 000 литра в държавния резерв спирт", обясни премиерът.

Той разпореди министърът на икономиката Емил Караниколов да проведе среща с българските производители, занимаващи се с тези видове санитарни материали.

„Фирми, които произвеждат тези неща, тези артикули. Осигурявате им достъп до спирт и всички, свързани с него производни. Свързвате се с производители на маски, или ако има такива, които биха могли да си претрансформират производството да го направят", разпореди премиерът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тоя ако е доктор защо ходи с униформа или вече Тиквата въведе военно положение у нас заради инвазията на джихадистите и коронавируса.

28.02.2020 23:16:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.