• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

В Северна Македония – CIC обсъди АЧС и предизвикателствата пред лова

В Северна Македония – CIC обсъди АЧС и предизвикателствата пред лова

/КРОСС/ Кризата с Африканската чума по свинете бе във фокуса на 21-я Координационен форум на Международния съвет по лова и опазване на дивеча (CIC) за Централна и Източна Европа, който се проведе на 25-26 февруари в Северна Македония. Предоставена бе подробна информация за страните, в които заболяването е с най-висок интензитет, анализирани бяха предприетите мерки за превенция на болестта и грешките, възникнали при тяхното прилагане.В дискусията отношение взеха Васил Василев, председател на НЛРС-СЛРБ и президент на Координационния форум на CIC за страните от Централна и Източна Европа, Влатко Алексовски, президент на ловната федерация на Северна Македония, Бернар Лозе, почетен президент на CIC, Тамаш Маргеску, главен секретар на CIC, Татяна Арамилева, президент на Руската ловна федерация, Траян Димковски, министър на околната среда и водите на Македония, Братислав Чиркович, президент на Сръбската ловна федерация, Зоран Алексич, председател на Югоизточния ловен съюз на Сърбия, и др.

Целта на срещата бе да се изгради адекватна, балансирана стратегия за подход към болестта в ситуацията на пандемия. Присъстващите призоваха за активно съдействие от страна най-вече на държавните институции в отделните държави, както и за стабилна финансова подкрепа от страна на Европейската комисия, за да може да се овладее кризисната ситуация.

Координационният форум обсъди и други важни за лова теми като все по-интензивното земеделие и неговата химизация, водеща до унищожаване на дивечови местообитания. На критичен анализ бе поставена ангажираността на правителствата да се борят с този проблем. В дневния ред бяха темите за превенция на бракониерството и незаконното улавяне за различни цели на диви животни. Една от целите на форума бе да предложи стратегии за това, как ловните общности в различните страни да бъдат припознати от обществеността като природозащитни организации.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.