• 10 Авг 2022 |
 •  USD / BGN 1.9111
 •  GBP / BGN 2.3140
 •  CHF / BGN 2.0033
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 27°C

Румен Спецов: Остраняването ми е политическо

Румен Спецов: Остраняването ми е политическо

/КРОСС/  Освободиха Румен Спецов като шеф на НАП.Като причина е посочено неизпълнение на задължения
Румен Спецов определи отстраняването му като ръководител на НАП като политически акт.
Пред NOVA той заяви, че министърът на финансите му обяснил, че причината за смяната му е "политическа и не е свързана с работата на Националната агенция за приходите".

По-рано служебното правителство освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на НАП по съображения, свързани с "неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите".
Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) по съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите.

Това съобщиха от служебното правителство.По официално предоставяна от ръководителя на НАП информация от началото на годината са подаваниразнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г.До края на месец март 2022 г. се подава информация от НАП за очаквано значително неизпълнение на приходите спрямо разчетените по Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. данъчни приходи.

След приемането на актуализирания Закон за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и независимо от промените, настъпили при гласуването на закона, е подадена информация за очаквано преизпълнение. Отклоненията в прогнозирането на приходите както при планирането, така и при очакваното изпълнение, създава риск за планирането и изпълнението на разходната част на бюджета и финансирането на държавните политики.

Освен това, съществува и допълнителен риск, който не се отчита в прогнозите на НАП, свързан със задълженията на държавно дружество към бюджета. Към 31 юли 2022 г. просрочените задължения на дружеството към НАП са в особено големи размери. Продължаващи проблеми с плащанията на дружеството на дължимото ДДС до края на годината биха представлявали допълнителен риск за изпълнението на приходите, администрирани от НАП.За ръководител на Агенцията е назначен Борис Михайлов, бивш шеф на Държавен фонд "Земеделие".

Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София. Има завършени две магистратури - по икономика в УНСС и по право. Преминал е курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в България в областта на приватизацията и приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси.

Бил е ревизор в Министерството на финансите, данъчен инспектор и началник на отдел в данъчната администрация, собственик и управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото. Притежава над 10-годишен опит като адвокат по данъчно и наказателно право. От 10 юни 2021 г. до 4 март 2022 г. е бил изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Щом отстраняването е политическо, с което всички са съгласни, включително и отстраненият, то тогава и назначаването е било политическо със сигурност с политически заръки. В институция, която трябва да е безпристрастна в отношението си към всички данъкоплатци.

05.08.2022 21:24:30

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.