• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Христо Проданов: ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката – милиардите в енергетиката и отбраната

Христо Проданов: ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката – милиардите в енергетиката и отбраната
Интересуват ги само парите – затова и ябълката на раздора бяха двете ресурсни министерства. Никакви политики за доходи, за работещи бедни, за здравеопазване, заяви зам.-председателят на социалистическата партия Христо Проданов

/КРОСС/ „Кабинетът не е различен - само преди 24 часа от сглобката анонсираха точно същия кабинет. И тогава от ПП-ДБ казаха, че това е неприемливо за тях. Така, че имаме два варианта: Ако утре те гласуват този „неприемлим за тях кабинет" - това ще означава поредно предателство спрямо техните избиратели. Но, по-важно е друго - и в двата варианта това е лош вариант за българските граждани".

Това заяви зам.-председателят на БСП и народен представител Христо Проданов пред медиите с първия коментар на „Позитано" 20 днес.

„Ябълката на раздора бяха отбраната и енергетиката. Защо? Защото в енергетиката има около 30 милиарда за изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй", което според нас няма да се случи, има пари по Плана за възстановяване и устойчивост за Мариците, а в отбраната са плановете за превъоръожаване на армията. Т.е. - министерствата със сериозен ресурс. Това, което ни показват е, че ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката",  заяви позицията на социалистите зам.-председателят на партията.

Христо Проданов добави, че не би могъл да се ангажира с това как ще бъде гласуван кабинета, тъй като самите ПП-ДБ са много разделени. „Може част от тях да излязат при гласуването, може други да не влязат в зала, така че да се гласува това правителство. После, вероятно да си обърнат ролите - едните да се правят на опозиция, така, както всъщност беше и досега между ПП-ДБ и ГЕРБ в сглобката. „Всички са в кюпа, разпределиха порциите за пореден път", подчерта Проданов.

Социалистът бе категоричен, че каквото и да се случи при гласуването - това не е добре за българските граждани: „В целия процес някъде да чухте да се говори за някакви политики - за минимална работна заплата, за доходи ,за работещи бедни, за здравеопазване, нещата, които интересуват хората. Тогава, когато една политика е съсредоточена само върху плячкосването на държавата, а именно на разпределение на ресурсните министерства, на регулаторите - това не е политика. И е абсурдно", реагира Христо Проданов и заключи:

„Но договорките ще лъснат. Истината винаги излиза наяве.  Едно е сигурно - ако това правителство се гласува, ще продължи цирка, но цирк на гърба на българския народ".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.