• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Илия Проданов: Има какво да променим в нашето зърнопроизводство, така че да бъдем конкурентни

Илия Проданов: Има какво да променим в нашето зърнопроизводство, така че да бъдем конкурентни

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по БТВ, снощи Илия Проданов каза по повод заявката на сектора за протест, която беше оттеглена след среща с премиера Денков, че преди седмица са изпратили писмо до институциите декларация с три основни искания.

Първото ни искане е свързано с неуредици в законовата база, в която липсват закон за аграрната камара, закон за кооперативи и т.н. Другото искане е относно финасовата част - включване на сектор "Зърнопроизводство" във финасовата рамка, свързана с войната в Украйна. Искаме 20 лева на декар, защото ефектите от войната са сериозни. Третото ни искане е свързано с позиции на държавата ни в Европа, които да защитават българското производство, заяви Проданов.

Има какво да променим в нашето производство, така че да бъдем конкурентни. Трябва да имаме ниски цени за износа, посочи той.

Попитан дали от сектора са постигнали договрка с властта след вчерашната среща в Министерски съвет, председателят на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите коментира: "Не мога да кажа, че сме се договорили, защото не сме подписали нищо. Разбрахме се, че си даваме няколко дена за финансови анализи. Имаме насрочена среща за следващата седмица".

Претенциите ни относно украинското зърно са свързани с регламента, който да определи квоти. Ако държавата иска украинскотото зърно да преминава през страната ни, трябва да създаде инфраструктура, каквато ние нямаме, каза още Илия Проданов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.