• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Христо Проданов: 22 000 са регистрираните в държавните бази украинци по новата програма с по-ниска

Христо Проданов: 22 000 са регистрираните в държавните бази украинци по новата програма с по-ниска

/КРОСС/ Чест прави на Калина Константинова, че положи усилия и се справи изключително добре с тази бежанска криза. Това каза министърът на туризма Христо Проданов в предаването „Тази неделя“ по бТВ.

Той посочи, че през последните три месеца 300 000 украински бежанци са минали през страната ни. „Не чух Калина Константинова веднъж да излезе някъде и да се оплаче колко е тежко. Да, вероятно си е изпуснала нервите, за което се извини, така че не трябва да я виним. Тя свърши много работа“, заяви Христо Проданов.

Към вчерашна дата 22 000 са регистрираните в държавните бази украинци по новата програма с по-ниска цена. Базите са по Черноморието и във вътрешността на страната, обясни министър Проданов.

Целта на правителството през следващите три месеца е пълна интеграция на тези хора. „За да започнат те да работят и живеят като всички останали български граждани, защото това е спасението. За тези три месеца щабът трябва да предприеме такива действия, че това да се случи“, заяви той.

Два са факторите, които ще окажат силно влияние върху летния сезон у нас, отбеляза Христо Проданов. Руските и украинските туристи формират около 1/10 от входящия туризъм в България, но тази година страната ни няма да може да разчита на тях. Има и целенасочена кампания от страна на конкуренти, че в региона е неспокойно и че има проблеми по Черноморието. „В момента сме насочили всички усилия да убедим нашите чуждестранни партньори в това, че България е сигурна и спокойна дестинация и че чуждите и българските граждани ще изкарат една приятна, сигурна и спокойна почивка“, заяви министърът на туризма.

Компенсаторните мерки за туристическия бранш са единствено за цената на тока, заяви министър Проданов. Тъй като няма нотификация от ЕК за продължаване на държавната помощ под каквато и да е форма след юни, мярката 60/40 спира, обяви той. Отпада и възможността за намаляване на таксите на концесионерите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.