• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

ЕК предупреди България, че дискриминира вносни хранителни стоки

ЕК предупреди България, че дискриминира вносни хранителни стоки

/КРОСС/ Европейската комисия изпраща официално уведомително писмо България заради „дискриминационните мерки, които държавата налага на търговците на дребно и ги задължава да фаворизират местните хранителни продукти“.

Българското законодателство принуждава търговците да излагат на видно място и да осигуряват специални места за продажба за местните хранителни продукти, както и да закупуват 90% от млякото и млечните продукти от местните производители, подчертават от ЕК.

Оттам допълват, че това ограничава свободното движение на стоки, залегнало в Договора за функционирането на ЕС, тъй като създава по-благоприятни и конкурентни условия за местните хранителни продукти, а това води до дискриминация на сходните вносни продукти.

България трябва да отговори на Комисията в рамките на един месец.

Ако не получи задоволителен отговор, Комисията може да изпрати на страната ни мотивирано становище.

Припомняме, че по време на извънредното положение бе решено търговските вериги, които имат  10 и повече търговски обекта в страната да са задължени да предлагат регионална продукция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Свободното движение на стоки върви в комплект със свободното движение на хора. За това сме в ЕС. Като няма за хора, не ни притискайте и за стоки.

15.05.2020 07:33:09

Анонимен

Егати нахалниците ,наши продукти няма никъде по тяхните магазини ,защо ни унищожиха производството .Сега трябва да изкупваме тяхните второ качество продукти.Да неказват ,че не е така.Дефакто точно така .Още малко ще ми кажат да не купувам от съседа домати и краставици.

14.05.2020 22:09:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.