• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

До два-три месеца Цветан Цветанов решава за нов политически проект

До два-три месеца Цветан Цветанов решава за нов политически проект

/КРОСС/ Днес повече от всякога хората искат да има икономическа стратегия, затова расте критиката и към предложенията на кабинета. Ако не се отговори подобаващо на недоволството на хората, ще има по-отчетливо търсене и припознаване на политически субекти извън властта“. Това каза пред БНР Цветан Цветанов, ръководител на Евроатлантическия център за сигурност.

Според него желанието на управляващите за държавна петролна компания е липса на икономическа логика.

Политиката не е за огорчени или за обидени, а за хора, които имат хоризонт и биха искали да получат подкрепа за секторните политики, които могат да бъдат реализирани. Аз не съм от политиците, които отиват на лични нападки. Днес мога да говоря с всеки, независимо от неговите възгледи. Трябва да създадеш платформа, която да обединява, а не да разделя“.

В предаването „Неделя 150“ Цветанов допълни:

„Убеден съм в това, което наблюдаваме - че хората имат нужда от нови проекти… Недоверието е огромно и има натрупан дефицит. Разговорите с хората са най-ценното нещо“.

До два-три месеца за Цветанов ще стане ясно дали да стартира нов политически проект. И той допусна възможността неговият проект да се яви на предстоящите догодина парламентарни избори:

Ако се прави политически проект, то той трябва да е с ясни евроатлантически принципи. В евроатлантическия път на страната трябва да се кажат големи истини. Много се дистанцираме от една много важна инициатива – „Три морета“, където амбицията е да се засили дигиталната, транспортната и енергийната свързаност с ефективен инструмент за противодействие на руското и китайското влияние в района на Триморието. Това би могло да даде по-голяма сигурност и икономическа перспектива“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бабуина си е... бабуин! Т.е. знаем го що за стока е! Дотегнал ни е, не можем да го понасяме и т.н. Но, боя се, че Цвъцрл е по-опасен от него! Той си остава човека на не просто Щатите а на Демократическата партия, на Дълбоката държава и с увереност можем да посочим линията, която ще следва - евроатлантизма, глобализацията, независимо от техния провал.

08.06.2020 23:37:03

Тулуп

Нищо ново под слънцето. Тъпата кука-слуга, спонсорирана щедро от краварите, ще бъде поредният „ спасител ”.

07.06.2020 23:28:10

Димитър Симеонов

Докъде стигна политиката в България щом и Цецо Крадецо ще прави партия...

07.06.2020 15:16:12

Анонимен

Казаното от Цветанов звучи добре и разумно. Всичко щеше да е наред ако самият той не беше човекът на щатите в българската политика. Да кажем, основният човек, понеже далече не е единствен. Та в качеството си на такъв не може да говори за хоризонти, доколкото винаги ще му се наложи да прави ( и прокарва, създавайки основите) това което е изгодно на щатите, тогава когато на тях им хрумне, а те далече не са последователни в меркантилизма си. С Цветанов и Сие България винаги ще бъде, в най-добрият случай, на второ място.

07.06.2020 12:50:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.