• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

7602 лв е получила кметицата на район "Красно село" от помощта за възрастни

7602 лв е получила кметицата на район "Красно село" от помощта за възрастни

/КРОСС/ 41 526 лева е сумата, която е изплатена като възнаграждения на 5 души, между които и кметът на столичния район "Красно село" Росина Станиславова, за целия период на проекта "Патронажна грижа". Проектът се изпълнява от май миналата година и продължава до март 2021 г. За този период кметът на столичния район е получил 7602 лв. възнаграждения, като ръководител на проекта, пише 24 часа.
Станиславова обясни, че жалбите срещу нея били манипулирани. А атаките срещу нея били не защото е взела пари, като ръководител на проекта, а за "децентрализация на европейски средства".

Всички столични райони пък участвали в проекта и по него има точни и ясни правила как се изплащат възнагражденията. Тя станала ръководител на проекта, защото е "отговорен човек". Обясни, че екипът ѝ е изцяло посветен на работата си и била на работа да 22 ч. Не става въпрос за някаква злоупотреба на кмета, което е смешно и нелепо в тази ситуация, а затова, че сме подразнили някого със своята компетентност и стигайки до един добър резултат за хората, обясни още Станиславова на пресконференция.

Общата стойност на проекта на район "Красно село" е 365 хил. лв. Индикативният брой на потребителите е 230, докато общината е обслужила 510 лица, тоест сме преизпълнили два пъти проекта, обясни Станиславова. "В рамките му сме предвидили средства за персонал, популяризиране, за дезинфектанти, предпазни средства", каза още тя. По програмата "Топъл обяд" служителите на района пък давали пари от собствения си джоб, за да не връщат хора. Ние не сме си правили евтин пиар с това, но сега се поставя акцент върху това колко пари е взел кметът на района, обясни Станиславова.
Експерти на Управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси" ще проверяват по документи и на място в район „Красно село" изпълнението на проекта „Патронажна грижа, по-близо до гражданите".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

оЛАФ Е ЗАТРУПАНА СЪС КОРУПЦИОННИ СИГНАЛИ ОТ бЪЛГАРИЯ САМО ЗА ПОСЛЕДНИЯ МАНДАТ НА ОТИВАЩОТО СЕ ПРАВИТЕЛСТВО .кОЛКО МАНДАТА НА ЛАУРА кЬОВЕШКЩЕ СА НУЖНИ ДА ГИ РАЗСЛЕДВА .

24.02.2021 17:36:14

Анонимен

кМЕТИЦАТА СЕ САМОНАЗНАЧИЛА КАТО ДИЕТОЛОГ СЪСТАВЯЙКИ И КОНТРОЛИРАЙКИ ПРИГОТВЯНЕТО НА ХРАНАТА .Останалите нейни придворни кой да договаря снабдяването с продукти Така на всеки по някой длъжност за да оправдае парите

24.02.2021 17:32:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.