• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

3.93 е средната оценка на зрелостниците на матурата по български език и литература

3.93 е средната оценка на зрелостниците на матурата по български език и литература

/КРОСС/ Преди около седмица излязоха резултатите по матура в 12 клас.

3.93 - това е средната оценка на зрелостниците тази година на изпита по български език и литература. Резултатът е най-ниският за последните пет години.

Матурата по български език и литература е основен измерител на нивото на образованието в страната. Тя е важна, за да разберем какво се случва в училищата и какви знания и умения имат хората, които скоро ще влязат на пазара на труда, а вече са и гласоподаватели.

Добрата новина е, че има училища, учители и директори, които търсят ключа към промяната. Вече близо 13 г. "Заедно в час" работи на терен с тези амбицирани будители, така че всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

26 нови училища ще се включат в програма "Училища за пример" от следващата учебна година. Двугодишната програма включва специализирани педагогически и лидерски обучения и цялостна подкрепа от ментори - опитни учители, директори и образователни експерти. Менторите ще посещават училищата и ще им помагат при изпълнението на заложените цели по време на цялата програма.

Първият уикенд на юни беше особено специален за нас, защото отбелязахме завършването на втория випуск на програма "Училища за пример" и дванадесетия випуск на програма "Нов път в преподаването".

С над 300 учители, директори, възпитаници на програмите осмисляхме преживяването от последните две години, вдъхновявахме се в работилници за споделен опит и отправихме поглед към бъдещето и как продължаваме заедно да работим за по-качествено образование. Вижте няколко снимки, които събират емоцията на това събитие:

Вече са известни и училищата, които ще подкрепим с програма "Учим заедно". Програмата цели да стимулира училищата да предложат и приложат работещи решения, които допринасят за преодоляване на конкретни предизвикателства в образователната система с пряко въздействие върху уменията и успеха на учениците.

Тази година фокусът на програмата е развитието на социално-емоционални компетентности и умения за саморегулирано учене в учениците. "Учим заедно" реализираме втора година с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.