• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Започна досъдебно производство за къщата в Барселона

Започна досъдебно производство за къщата в Барселона

/КРОСС/ Досъдебно производство за пране на пари е образувано по казуса с "къщата Барселона".

Разследването се води под надзора на Специализираната прокуратура.

Бившият премиер Бойко Борисов все още не е разпитан по разследването, давал е обяснения по време на предварителната проверка.

Назначени са различни експертизи, много от тях финансови, за да се прецени как ще продължи това досъдебно производство - дали и ако да кой ще получи обвинения по него, както и кои лица от разпитаните по време на предварителното производство ще трябва да бъдат разпитани и в процесуално качество по време на самото разследване под формата на досъдебно производство, в което се събират годни за представяне пред съда доказателства.

На този етап не може да каже колко ще бъдат обвиняемите по това разследване.

От Специализираната прокуратура коментираха искането за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор с думите "че не виждат аргументи за това действие".

От прокуратурата отрекоха, че по време на разследванията в президентството, са нахлували противозаконно в тази сграда.

"Магистрати от Специализираната прокуратура никога и по никакъв начин не са нахлували в сградата на президентството. Магистрати от Специализираната прокуратура извършиха и предприеха действия по разследването след надлежно разрешение от български съд. По отношение на подслушванията - категорично за незаконно и нерегламентирано подслушване не може да става и дума. Категорично при използването на специални разузнавателни средства прокурорите стриктно спазват закона. Не са подслушвани политици", заяви Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.

От Специализираната прокуратура уточниха, че има лица, които са били подслушвани по две досъдебни производства- едното е за разпространение на цигари без бандерол, а другото за производство на марихуана и амфетамини.

В момента, в който част от тези лица, които са били подслушвани, са станали кандидат-депутати Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" е преустановила прилагането спрямо тях на Специални разузнавателни средства и е докладвала за това на Специализираната прокуратура.

Подслушване все пак е имало, но не на протестиращи, а на организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков, за което на Васил Божков вече е повдигнато обвинение.

Според разследването целта на тази организирана престъпна група е била да предизвика ескалация и напрежение по време на протестите миналата година, с което да застрашат живота и здравето на хората.

По този повод на Божков е повдигнато ново обвинение за ръководство на тази организирана престъпна група и е изпратено второ искане за екстрадиция от Дубай.

Това са част от специалните разузнавателни средства, които бяха огласени от прокуратурата още през юли месец миналата година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

доставка на тиквички https://www.supermag.bg/plodove-i-zelencutzi/zelenchutzi/tikvichki-400-gr

20.07.2021 17:58:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.