• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Организират с автобуси структури на ГЕРБ за контрапротести

Организират с автобуси структури на ГЕРБ за контрапротести

/КРОСС/ След вчерашните протести срещу правителството и действията на прокуратурата, която нахлу в президентството, ГЕРБ стяга контрапротест. Това се разбра от думите на депутата Тома Биков в ефира на Нова тв. "Какво да ги вадим, ние не знаем как да ги спрем. Чудим се нашите как да ги спрем. При нас вече от година-две има желание да излязат на улицата." Това отговори Биков на въпрос дали управляващата партия ще организира обществена подкрепа на площада. Не е ясно какво има предвид депутатът, като казва, че симпатизантите на ГЕРБ от много време искат да излязат на улицата.

Междувременно "Биволъ" публикува във Фейсбук разговор от групата "Клубове ГЕРБ". В него симпатизанти споделят, че днес в 13 ч от Бургас ще тръгнат автобуси за София, а протестът е планиран за 19 ч пред президентството. "Задължително е присъствието на народни представители, общински съветници и общински координатори. Протестът е "заради нападките и лъжите на Радев".

"Дори имаше призиви да станем като в Сърбия, където полицията бие хората. Ако искате полицията да бие хората...", каза още Биков. И отново повтори тезата, че целият шум се е вдигнат от неадекватното поведение на служители на НСО, а службата се контролира от президента. "Въпросът е какво става с тези служители, защото НСО е под контрола на президента. НСО се проваля няколко пъти през последната година. Сега протестът е срещу правителството. Сега влиза прокуратурата в президентството. Те казват правителството да подаде оставка", продължи Биков.

Депутатът от БСП Крум Зарков му опонира, че поведението и действията на прокуратурата следват определена хронология - излизат СМС с Бойко Борисов, прокуратурата вади други СМС-и, излиза друг скандал и безпрецедентно се нахлува в президентството. "Тази показност, театралност е безпрецедентен акт, осъден от всички авторитетни юристи. Очевидно прокуратурата се опитва да играе ролята на отдел, който защитава Борисов", допълни Зарков.

А Биков го попита къде са били Радев и БСП, когато прокуратурата влезе в екоминистерството и в ГДБОП в изпълнителната власт. "Дори от президентството не изведоха никого", уточни Биков. Според него Радев е излязъл от ролята си на президент със скандирането "Мутри, вън!".

По-късно пиарът на ГЕРБ Никола Николов написа във фейсбук профила си: "Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Димитър Симеонов

Мафията и мутрите без да се пролее кръв няма да си отидат!

10.07.2020 14:36:13

БЪЛГАРИН

НЕКА И БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА ЗАПОЧНАТ ДА ДЕМОНСТРИРАТ СРЕЩУ МАФИЯТА И МУТРИТЕ В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ПРОКУРАТУРАТА ПРЕД ПОСОЛСТВАТА, ГЕНЕРАЛНИТЕ КОНСУЛСТВА И МИСИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЦЯЛ СВЯТ. ТА ТАМ ЖИВЕЯТ ДВА МИЛИОНА НАШИ СЪНАРОДНИЦИ, КОИТО СЕГА СЕ СРАМУВАТ ЗА РОДИНАТА СИ. НЕКА ПОКАЖАТ НА ВСИЧКИ И НАЙ-ВЕЧЕ НА СТРАНИТЕ, КРЕПЯЩИ ХУНТАТА, ЧЕ ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕМ И НЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕМ.

10.07.2020 14:35:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.