• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Гешев от парламента: Надявам се, че следващия път няма да ме поканят половин час преди дебата

Гешев от парламента: Надявам се, че следващия път няма да ме поканят половин час преди дебата

/КРОСС/ "Надявам се, че следващия път няма да ме поканят половин час преди дебата. Не успях да катастрофирам, бързайки насам. Помолих да ме уведомят своевременно от прокуратурата, ако има важни въпроси. Звъннаха ми сутринта в 9 часа, а аз бях на 300 км от София". Това заяви пред журналисти главният прокурор Иван Гешев.

Комисията по конституционни и правни въпроси ще разгледа доклад на главния прокурор Иван Гешев за прилагане на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателното производство.

"Становището на прокуратурата е, че Бюрото за защита е една ефикасна и ефективна структура и нейното унищожаване, каквито законодателни инициативи виждам в момента, ще доведе само до проблеми с борбата с престъпността. Според мен това може да бъде обяснено, ако тези идеи са резултат от предизборната обстановка, в която се намираме от една година, но не може да бъде прието. Не мога да разбера обаче, ако това се дължи на някакво лично отношение към прокуратурата или към главния прокурор", заяви Гешев.

"Надявам се, че ще надделее усещането за държавност, защото цената няма да е за прокуратурата, а за българските граждани. В България имаме дарбата да унищожаваме работещи структури", подчерта главният прокурор.

По думите му тепърва ще се чуят аргументите дали тази структура е работеща. "Ще последва това, че ще бъдат застрашени лица, които се защитават от мафията, включително укриващи се в чужбина. Няма да се охраняват качествено защитени прокурори и следователи", допълни той и назова името на бизнесмена Васил Божков.

"Темата е важна за българските граждани и за прокуратурата и затова се постарах да дойда пред Правната комисия, защото българските граждани имат право да знаят гледната точка на прокуратурата", допълни главният прокурор.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Правилно говори, но действията му не съвпадат с казаното. Казаното е теория, а действията му прикриваха гешефтите на властта и преследваха противниците й ( в интерес на истината- не само тях)

26.08.2021 07:15:43

Анонимен

И този като един друг се счита, че е над Парламента и Парламента трябва да се съобразява с него. Може би не сме парламентарна, а прокурорска република.

25.08.2021 20:17:29

Анонимен

Не в НС, а в затвора ти е мястото, каскет мръсен!Барабар с другия мутрагеньо от Банкя!

25.08.2021 18:08:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.