• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Главният прокурор Иван Гешев в Дупница: Местните зависимости ще бъдат прекъснати

Главният прокурор Иван Гешев в Дупница: Местните зависимости ще бъдат прекъснати

/КРОСС/ На 1 септември 2020 г. главният прокурор Иван Гешев посети гр. Дупница, където разговаря с районните прокурори и се запозна с хода на издирването на изчезналия преди месец Янек Миланов.

„Работи се с огромен ресурс, продължава претърсването на огромни по площ територии, на 120 кв. км., периметърът ще бъде разширен с още една местност утре“, заяви главният прокурор пред журналисти в Дупница.

Той допълни, че в търсенето на изчезналия Янек Миланов от вчера е включена и конна полиция. „Използват се всички възможности, с които разполага МВР.  Мога да уверя гражданите, че се прави всичко възможно за разрешаването на този случай. Ще работим колкото трябва, за да може да си свършим работата. Поел съм личен ангажимент към брата на изчезналия,  ще наблюдавам случая“, заяви още главният прокурор. Той уточни, че се работи и по няколко досъдебни производства, включително „стари случаи“, свързани с обвиняемия за незаконно държане на боеприпаси Васил Капланов. Определението на Районния съд в Дупница за оставянето му под домашен арест е протестирано, чака се Окръжният съд в Кюстендил да се произнесе.

 

Иван Гешев отново потвърди, че се проверяват бизнеси, свързани с т.нар. „братя Галеви“, както и тези на обвиняемия Капланов.

Главният прокурор съобщи още, че е започнала планова проверка на работата на Районна прокуратура – Дупница. По искане на министъра на вътрешните работи се извършва инспекция на работата и на местната полиция.

 „В почти всички по-малки градове има изградени местни зависимости. Ще се постарая тези местни зависимости, за които говоря от две години, да бъдат прекъснати в някаква степен“, коментира Иван Гешев.

За пример в тази посока главният прокурор направи аналогия на работата на Специализираната прокуратура и федералните власти в Съединените щати. „Не случайно са тези истерични атаки срещу Специализираната прокуратура. Когато не могат да се оправят местните власти, тогава идват федералните, ако направим паралел със САЩ. Причината за атаките е, че бяха засегнати хора, които се смятаха за недосегаеми“, коментира още Иван Гешев и бе категоричен, че прокуратурата разполага с ресурс да защити и лица, които са готови да сътрудничат, но се чувстват застрашени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Не ходи по селата, а виж Берлин и Виена

Гешев, а кога ще прекъснеш схемите за приватизацията на посолските ни комплекси в Берлин и Виена, където далаверата на МВнР е в пълен ход. Става въпрос за кражба от 1,5 милиарда евро. За това вече е внесен документ в прокуратурата, а ти продължаваш да нехаеш, но за престъпното ти нехайство ще носиш съдебна отговорност. И затова и останалите ти престъпления - ОСТАВКА Каскет!

01.09.2020 17:39:45

Росенец

Пеевската кyрва от снимката си заминава заедно с крадецът от Банкя.

01.09.2020 17:28:35

Анонимен

Местните зависимости са по вкуса на главния прокурор, а пренебрегва зависимостите по високите етажи на властта. Избрал си удобно занимание, което е задължение на органите по места, или те въобще не са заинтересовани.

01.09.2020 16:52:23

Призив на БСП

На съвместно заседание днес Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и ръководството на ПГ на „БСП за България“ единодушно изразяваме подкрепата си за продължаващите почти два месеца справедливи протести на българските граждани. Призоваваме социалистите и симпатизантите на БСП да се включат активно в протеста на 2-ри септември /сряда/ от 8 часа пред Народното събрание, както и да продължат участието си в протестите в цялата страна.

01.09.2020 16:10:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.