• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Гешев: Няма да допуснем България да бъде сметище, ще осъдим виновните

Гешев: Няма да допуснем България да бъде сметище, ще осъдим виновните

/КРОСС/ Няма да допуснем България да бъде сметище, ще осъдим виновните. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, предаде БГНЕС.

„Наскоро един политик заяви, че бизнесът напускал България. Ако тези „бизнесмени" са хората, които тровят земята и въздуха на нашите деца, да заминават, само че преди това ще направим всичко възможно, да бъдат осъдени. Няма да допусна страната ни да бъде сметище!". Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев. Коментарът му е във връзка с откритото сметище за отпадъци край Червен бряг.

В момента там тече операция на Специализираната прокуратура. Открити са между 30 и 40 тона отпадъци, които са заровени в района на бивше ТКЗС. Предполага се, че незаконно заровените отпадъци са свързани с фирми на бизнесмените братя Бобокови. За това говори и фактът, че на място присъства наблюдаващият прокурор по разследването, в което те са обвиняеми заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Експерти установяват кога и как са заровени боклуците, както и откъде са доставени. Открити са малки пластмасови гранули, вероятно от акумулатори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ПЪЛНО И ТОТАЛНО БЕЗЗАКОНИЕ! НИКЪДЕ В НК НЕ Е ПОСОЧЕНО КАКВО СЕ СЧИТА ЗА ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ, ЧЕ ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ПОДЛЕЖИ НА НАКАЗАНИЕ. НИКЪДЕ!!! … Навсякъде и ежедневно четем, че тук и там имало извършени едни ужасни неща, които са „търговия с влияние“- казвано многократно от прокуратурата, на която ние вярваме безрезервно. Да се говори така, ако например сме в приятелска компания или седнали на маса, да се почерпим, е донякъде допустимо. Но е абсолютно безобразие такива приказки да излизат официално от устите на прокурорите. Единствено и само Наказателният кодекс сочи кои деяния са престъпления и никой не може да си измисля други. Никъде в Кодекса и по никакъв начен не е посочено, какво се счита за търговия с влияние, че това е престъпление и подлежи на наказание. Никъде!!! Уважаемите държавни обвинители ще посочат ли най-после за какво престъпление ровят и ни заливат с кореспонденции, защото не могат да хортуват като на мегдана и в „житейския“ смисъл на думите. И този номер, както и останалите им номера, минава напълно безнаказано. Пълно и тотално беззаконие! NON BIS IN IDEM

01.07.2020 16:18:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.