• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Атанас Славов: Вероятността да се реализира първият мандат все повече се отдалечава

Атанас Славов: Вероятността да се реализира първият мандат все повече се отдалечава

/КРОСС/  В предаването „Още от деня“ по БНТ Атанас Славов, каза че освен думи трябват и действия. „Когато става дума за оставката на главния прокурор, която ние искаме от самото начало, тогава ГЕРБ до последно бранеха главния прокурор. Заявката на Мария Габриел е смело решение да поиска оставката на главния прокурор, но видяхме какво се случи. Видяхме една контрареакция от страна на главния прокурор. Разкаля се политическия терен. И вероятността да се състави правителство става все по-малка“.

Очевидно има връзка между последователното искане за оставка на главния прокурор, заявката, че такава оставка ще бъде искана от новия министър на правосъдието и контрареакцията на главния прокурор с пресконференция, която той направи, и която преследваше политически цели, смята Славов. „Недопустим е речникът, който главния прокурор използва към парламента, към политическата класа, колкото и тя да не е симпатична на гражданите.“

Ние имаме последователно взето решение след изборите, че с първия мандат няма как да подкрепим мандат на ГЕРБ, че евентуално работим за втория мандат, т.е. не сме променили вече взето решение, и не го променихме, че представената ни формула е работеща формула, допълни Славов. „Ние защитавахме тезата, че трябва да се работи за по-експертен формат на управление, което да се ангажира с по-сериозни реформи, включително конституционна реформа“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тъпчо, хората ви мразят и в червата. Това не просто несимпатия, а омраза. Гешев може и да е негодник, и най-вероятно е такъв, но ако го начука на политическата класа ще стане почти герой. По въпроса за експертността. Какви са ви критериите за това дали някой е експерт? Ако има опит? Ами опитът ви натрупан до момента е порочен и не води до нищо добро. Да е част от политически екип? Ами тогава ще слуша политическия си лидер и ще подчинява експертизата на други, неясни цели. Освен че сте мразени, вие вече не се ползвате с доверие. Дори да имате искрени намерения да направите това, което заявявате, пак никой няма да ви повярва. Приказката за лъжливото овчарче е в сила. Системата ще престане да боксува единствено ако се намери начин да се въведе ефективна система за контрол върху депутатите, приоритетна пред контрола от страна на съответната парламентарна група. Трябва да си спомните пред кого сте отговорни. Пред хората, а не пред лидера си. А той, ако е бил искрен когато ви е предложил дадена позиция, не бива да налага доктринално мислене. И не е зле да престанете да лъжете за резултатите от дейността си, че става смешно. Цитерат се откъслечни и непълни данни, откровени лъжи и се правят внушения откъснати от реалностите. Кога говорите за НАТО и евроатлантизма, не е зле да изтъкнете и негативите и да изследвате ефекта от определени действия а не лирично да припявате за подкрепа, солидарност и други откъснати от морала и ефективнастта простотии.

18.05.2023 07:57:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.