• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

ЕК пита Гешев дали разследва Барселонагейт и записите на Борисов

ЕК пита Гешев дали разследва Барселонагейт и записите на Борисов

/КРОСС/ "Работи ли главният прокурор по публикуваната в испанските медии информация за разследване на схема за пране на пари в Барселона, за която има твърдения, че е свързана с премиера Бойко Борисов?" - това е един от въпросите, зададени към офиса на Иван Гешев от мониторинговата група към комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европейската комисия. Комисията проведе закрито заседание за ситуацията в България в края на август в отсъствието на представители на българските власти.

В публикуваните на сайта на Европарламента 29 въпроса към българското правителство, вицепремиера, главния прокурор и заместник-правосъдния министър, евродепутатите от мониторинговата група питат на какъв етап е разследването при положение, че има сигнали за този случай още през 2019 година. Същият въпрос те задават и във връзка с появилите се аудиозаписи, за които има подозрение, че са на премиера Борисов, със заплахи да "изгори" евродепутатката Елена Йончева.

"Какви конкретни мерки е предприела прокуратурата в борбата срещу корупцията, разследвани ли са политици, повдигнати ли са обвинения срещу тях и от коя партия са по-голямата част - от управляващата или от опозицията", е друг въпрос, отправен към институцията и конкретно към заместник-главния прокурор Красимира Филипова.

Евродепутатите се интересуват също така за предложените промени в Конституцията в контекста на протестите, а също така и от и концентрацията на собствеността на медиите.

"България е на 111 място по индекса на свобода на средствата за масова информация, съобщава се за заплахи над журналисти. Какво ще направи правителството, за да се увеличи прозрачността на собствеността на медиите, за насърчаване на плурализма в това отношение и гарантиране безопасността на журналистите?", питат още от мониторинговата група.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Що за въпроси? Прилича на тъпия въпрос към бременната жена. При липса на опровержение е известна тезата за съгласие с истинността на действието.

16.09.2020 13:42:53

Тулуп

ЕК: Разследвате ли барселонагейт и записите? Каскет: Даа...

16.09.2020 12:41:19

: )

Пеевската метреса от снимката си заминава веднага след мутрата Тиква.

16.09.2020 11:25:20

Анонимен

доставка на тоалетна хартия https://www.supermag.bg/za-doma/Hartii/toaletna-hartia

16.09.2020 10:44:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.