• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Иван Гешев: Около училищата са хванати сериозни количества наркотици

Иван Гешев: Около училищата са хванати сериозни количества наркотици

/КРОСС/ Горд съм, че имам възможността да отчета пред вас дейността на прокуратурата за първите 8 месеца на годината. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред депутатите от Комисията по правни въпроси, на която представи доклада за дейността на държавното обвинение. Той отново повтори, че прокуратурата иска да води диалог с всички институции и власти. За да отчита добри резултати, трябва да се води такъв диалог, каза главният прокурор.

"Такъв доклад се изготвя за пръв път. Той е качен на страницата на Прокуратурата в интернет и предполагам, че всчики сте запознати с него. Затова само ще очертая жалоните на този доклад, за да има повече време за въпроси към мен."

Проверени са над 5000 училищни райони. Около учебни заведения са иззети в цялата страна над 674 кг марихуана, над 6 кг хероин и над 19 кг амфетамин в различни разфасовки.

"Делата за корупция са 2 282, като новообразуваните са 525, пише в доклада. Осъдените и санкционираните са 156, а 22-ма са били оправдани. От началото на годината до края на август прокуратурата е наблюдавала 15 дела за полицейско насилие. Няма внесени обвинителни актове в съда", обяви Гешев.

Главният прокурор подчерта, че другият проблем, пред който се е изправила прокуратурата е управление на МПС след употреба на наркотици.

"Проблемът е сериозен, защото по българските пътища се води война, в която загиват повече български граждани, отколкото в един военен конфликт. 90 са били делата през 2015 г. за лица, задържани след шофиране след употреба на наркотици. През 2019 година те вече са 3000. Това е броят на разкритите и установени от МВР случаи. Реалната цифра според мен е много по-висока", заяви Гешев.

"Искам да спомена и проверките на Върховната административна прокуратура за незаконни отпадъци, за нерегламентирано изгаряне на боклуци в ТЕЦ-овете „Бобов дол", „Брикел" и „Сливен", проверките на ВиК мрежата и иззетите антики на укриващия се в Дубай Васил Божков", каза още главният прокурор.

Резюме на доклада на главния прокурор пред Парламентарната комисия четете ТУК

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Разните му там догановци, пеевци и брисовци откраднаха милиарди, а клоунът с каскета си клати краката.

15.10.2020 02:49:38

Анонимен

Ако г-н Гешев успее да мобилизира правоохранителните органи за борба с наркоманията сред учениците, то трябва да му бъдат простени пропуските и партизанщината.

14.10.2020 19:39:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.