• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Зам.-министър Сукалински: Иновациите ще повишат конкурентоспособността на българската мебелна промишленост

Зам.-министър Сукалински: Иновациите ще повишат конкурентоспособността на българската мебелна промишленост
Браншът създава над 3% от добавената стойност в индустрията

/КРОСС/ „Иновациите допринасят за повишаването на конкурентоспособността на българската мебелна и дървопреработвателна промишленост и навлизането й на нови пазари". Това коментира заместник-министърът на икономиката и индустрията д-р Давид Сукалински по време на откриването на двадесетото изложение на "Техномебел". Тазгодишното издание, което представя най-новите технологии в сектора, започва днес и ще продължи до 26 април в Интер Експо Център. В тазгодишното издание участват около 100 компании, които показват над 300 български и чуждестранни бранда.

По думите на заместник-министър Сукалински мебелната промишленост е сред секторите, които се развиват устойчиво през последните години в България. Браншът създава над 3% от добавената стойност в индустрията и осигурява заетост на повече от 30 хил. души, което е 4% от заетите в промишлеността. Мебелната промишленост има значителен потенциал за създаване на добавена стойност и осигуряване на заетост, както и стимулирането на инвестициите и развитието на малките и средните предприятия.

„Секторът е сред традиционните промишлени производства на България, които разполагат с добра суровинна база, изградена инфраструктура и имат водеща роля в осигуряването на работни места днес", каза още заместник-министър Сукалински. По думите му предприятията подпомагат икономическото и социалното развитие в отдалечените и по-слабо индустриализирани райони на страната, което допринася за преодоляването на регионалните неравенства.

На откриването участваха още заместник-министърът на земеделието Мирослав Маринов, председателят на Управителния съвет на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост проф. д-р Васил Живков и представители на работодателските организации. На „Техномебел" присъстват изложители от България, Турция, Румъния и други. Със свои щандове се включват производители и дистрибутори на дървообработващи машини и оборудване и други. В рамките на изложението те представят най-новите технологии за обработка на дървесина и производство на мебели, новостите в материалите за мебелно производство, както и всичко необходимо за оборудване на дървообработващи и мебелни фабрики.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.