• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ИТН дойде на консултации с БСП с готови предложения по управленската програма

ИТН дойде на консултации с БСП с готови предложения по управленската програма

/КРОСС/ БСП провежда разговори за съставяне на правителство в рамките на третия проучвателен мандат. Срещата днес е с представители на "Има такъв народ".

В началото на срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова предупреди, че социалистите имат сериозни намерения да опитат да направят правителство, защото знаят какво очаква държавата в предстоящите зимни месеци и че нямат намерение да губят време в празни преговори.

"Затова ви моля да кажете вашата позиция - искате ли сериозно да направим правителство? Второ, искаме правителството да работи по програмата на трите партии, която приехме при първия проучвателен мандат. Като, както вчера говорихме и с "Продължаваме промяната", програмата е отворена за "Има такъв народ" - след като не сте участвали, е напълно нормално да дадете мнение. Затова, ако имате воля да седнем да разговаряме за правителство, притиснати от кризи и загрижени за хората, да седнем с тази цел.", каза Корнелия Нинова.

От ИТН обявиха, че приемат да работят по програмата на "Продължаваме промяната", БСП и "Демоклатична България" и идват на консултациите с готови предложения по нея.

"Още след като стана ясно, че отново се завърта парламентарната рулетка, ние обявихме, че ще сме диалогични и че според нас трябва да се формира кабинет с партиите от четворната коалиция. Програмата до голяма степен припокрива коалиционното споразумение, въпреки че има някои дисусионни моменти. Идваме с готови предложения, защото не участвахме при изготвянето ѝ.", каза председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

И днес структура и състав на Министерски съвет няма да бъдат обсъждани, обяви Корнелия Нинова, тъй като целта на първия кръг преговори е да се намери мнозинство по управленската програма.

"БСП за България" започна консултации за кабинет, след като получи третия мандат. Първата среща вчера беше с най-голямата парламентарна група - на "Продължаваме промяната".

Структура и състав на бъдещ кабинет не са обсъждани. От формацията на Кирил Петков и Асен Василев поставиха условие за продължаване на разговорите: да бъде приет антикорупционният закон и Бойко Рашков да оглави Антикорупционната комисия.

Ако бъде постигнато съгласие и бъде намерено необходимото мнозинство, от най-голямата политическа сила ще номинират премиер.

Третият проучвателен мандат беше връчен от президента Румен Радев на "БСП за България". От социалистическата партия търсят парламентарно мнозинство сред досегашните си партньори от четворната коалиция, което да се основава върху разработената от "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" управленска програма.

От левицата няма да търсят подкрепа от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.