• 04 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8001
  •  GBP / BGN 2.2971
  •  CHF / BGN 2.0157
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Таско Ерменков: БСП е единствената, която изпълнява обещаното от нея по време на предизборната кампания

Таско Ерменков: БСП е единствената, която изпълнява обещаното от нея по време на предизборната кампания

/КРОСС/ Много са кандидатите, които се опитват да изместят БСП от политическата сцена, но всеки такъв опит завършва катастрофално за онзи, който го прави. Независимо от многообразието на мнения понякога в БСП, партията е достатъчно стабилна и мъдра и хората, които гласуват за нея, знаят, че подкрепят политиката, която тя провежда, така в БНТ "Денят започва" Таско Ерменков, член на НС на БСП, коментира изявлението на Александър Дунчев, че "Продължаваме промяната" са алтернатива на БСП. Подчерта, че Българската социалистическа партия е единствената, която изпълнява обещаното от нея по време на предизборната кампания.

Той коментира създалата се ситуация, в която БСП е нападана от служебното правителство. В момента върви смяна - едни по-наши социалисти ги назначаваме на местата на едни не по-наши социалисти", очерта Ерменков и допълни, че въпреки броженията по върховете на партията, ако хората се концентрират върху политиката, която провежда партията, потенциалът ѝ е много голям и едва ли може да се намери алтернатива. Още по-малко "Продължаваме промяната", която е центристко-популистка партия, може да заеме лявото пространство.

Що се отнася до евентуално и бъдещо партньорство с "Демократична България", Таско Ерменков обясни, че "когато националният интерес изисква да се решават въпроси, които са от национално значение като борбата с корупцията, вкарването на справедливост в съдебната система, която трябва да е еднаква за всички, тогава идеологически различия не може да има".

По темата за енергетиката той открои, че в последно време и представители от ДБ, в това число от "Зелените", и от "Продължаваме промяната" подкрепят тезата ни, "че не само, но без "Газпром" ние трудно можем да решим газовите проблеми в България". Призна, че съжалява, че БСП не е успяла да убеди в правотата си своите партньори по време на управлението на правителството на Кирил Петков. Понякога подготовката в политиката не винаги отговаря на високото ниво, което заемаш, с това той обясни невъзможността партньорите на БСП да приемат като разумна тезата им.

Допълни, че "Продължаваме промяната" са били нови в политиката.Във връзка с енергетиката ще бъдем по-категорични, защото икономика без надеждни източници на енергия е немислима, подчерта Ерменков.Определи действията на служебното правителство в областта на енергетиката като лутане. Заяви, че "Газпром" е единственият вариант за допълване на недостигащите ни количества.

Прогнозира, че догодина проблемът с доставките на газ ще се влошат. Поради голямото търсене на втечнен газ, възможността за закупуването му ще се минимализира. Освен това България е малък потребител на газ. Добре е отсега да подготвяме бъдещите си договори за газ, в това число и с "Газпром", като внимаваме за ценообразуването, препоръча Ерменков.Попита защо ние не търсим газ чрез собствен добив, след като Турция го прави в Черно море до границата с България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.