• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Италия удължава извънредното Covid положение до края на 2021 г., въвежда зелени пропуски

 Италия удължава извънредното Covid положение до края на 2021 г., въвежда зелени пропуски

/КРОСС/ Италианското правителство съобщи в четвъртък, че извънредното положение поради пандемията на коронавируса ще бъде удължено до края на годината.

Правителство, което се стреми да ограничи новата вълна на коронавируса, също така обяви, че хората ще трябва да имат доказателство за имунитет, за да получат достъп до набор от услуги и развлекателни дейности.

В тази връзка италианските власти разкриха своите планове за зелен пропуск или така наречените Covid паспорти, които ще станат задължителни за всички граждани на възраст над 12 години, считано от 6 август.

Зеленият пропуск ще е необходим за хранене на закрито и всички други дейности на закрито, като посещение на кино, театър и фитнес, както и всички големи събития, които се организират в страната.

Министърът на здравеопазването Роберто Сперанса каза пред репортери, че този документ ще се изисква в много ситуации, включително влизане на спортни стадиони, фитнес зали, музеи и търговски панаири.

Този пропуск ще важи за всеки с отрицателен тест в рамките на 48 часа, за всеки, който се е възстановил от коронавирус в рамките на шест месеца или за тези които са си поставили поне една доза на ваксина срещу коронавирус.

Италианският премиер Марио Драги определи зеления пропуск не като "арбитраж", а по-скоро като "условие за отваряне на икономическите дейности", призовавайки всички да се ваксинират. Той също така отбеляза заплахата от варианта Делта, но беше оптимист по отношение на икономическото възстановяване на Италия, като заяви, че икономиката се справя "много добре".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.