• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Първан Симеонов: В началото беше протест, сега е предизборна кампания

Първан Симеонов: В началото беше протест, сега е предизборна кампания

/КРОСС/ Повече от месец продължават антиправителствените протести. Исканията на протестиращите остават същите - оставка на цялото правителство и на главния прокурор. Как се промени протестът в последните дни?

В началото беше протест, сега е предизборна кампания на няколко по-малки формации, каза в студиото на Сутрешния блок на БНТ Първан Симеонов. Първоначално той е бил стихиен и е приличал на някакъв общ фронт, който е повдигнал много важни въпроси. Протестиращите, които са били на протестите 2013 година вече са знаели какво трябва да направят и са преминали към радикализация. "Това винаги е нож с две остриета, винаги дразниш част от хората. Което обаче не променя фактът, че августовският протест вървеше към спихване. Точно тогава полицията наля масло в огъня. Но по-голямо масло в огъня наля самият Борисов като излезе и започна да разсъждава на глас.

Политологът Христо Панчугов смята от своя страна, че започваме да наблюдаваме желание за политически разговор. Той се надява това да стане разговор за това кои са хората, които ще променят българската политическа система, чрез какви средства и как. Според него част от усещането, че в момента се случва революция се дължи на истинската липса на легитимност на българската политическа система. През годините се измерват големи проценти на недоверие и недоволство на българските граждани срещу институциите. Аз никога не съм очаквал, че този протест истински ще замре, най-вече, защото въпросите, които той повдигна, така и не получиха отговор, коментира още Панчугов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.