• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Без лимити за направления за PCR изследвания

Без лимити за направления за PCR изследвания

/КРОСС/ Днес се очаква да бъде подписан анексът към Националния рамков договор между Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса, обяви председателят на лекарската организация д-р Иван Маджаров.

В текста ще бъде записано, че личните лекари ще издават направления за PCR тест при наличие на два симптома.

От Българския лекарски съюз са категорични, че няма да има лимити за направления за PCR изследвания, съобщи още д-р Маджаров:

„Ние няма да подпишем никога лимити за направления за PCR. Най-вероятно днес ще го подпишем. Там е записано, че влиза в сила от 1 ноември, независимо, че се подписва толкова късно".

От БЛС не са доволни от начина на водене на преговори с Националната здравноосигурителна каса, съобщи д-р Стоян Борисов - главен секретар на организацията:

„Всичко това ни дава основание в Управителния съвет да обсъдим възможността да искаме оставки на управителя на Здравната каса".

От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари подготвят протокол за терапевтично лечение за извънболничната помощ, каза председателят на съсловната организация доц. Любомир Киров:

„Много се говори, че общопрактикуващите лекари нямат протокол за поведение и за лечение. Как да има протокол, когато няма яснота какви са правилата? Ние сме се концентрирали и подготвяме протокол за терапевтично поведение в извънболничната помощ".

От Българския лекарски съюз още веднъж настояха антигенните тестове да се приравнят на PCR изследването.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.