• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Прототип на Starship направи първото си успешно кацане

Прототип на Starship направи първото си успешно кацане

/КРОСС/ SpaceX извърши успешен тест на пореден прототип на Starship. Полетът беше отлаган няколко пъти заради лошото време, но накрая беше реализиран въпреки гъстата облачност.

Прототипът с име SN15 полетя до 10 км. височина, след което се спуна хоризонтално надолу. Приближавайки земята той се изправи вертикално с помощта на два от трите си двигателя Raptor.

Корабът успя да кацне невредим, с което стана първият прототип на машината с успешно кацане. Предишният прототип също успя да се приземи, но се взриви секунди след кацането.

След кацането на SN15 имаше само малък пламък от долната част на двигателите, който беше определен като нормален в следствие на високото количество метан. Огънят беше потушен бързо от автоматизирани пръскачки на площадката за кацане.

Илон Мъск обяви, че SN15 е невредим. Прототипът представлява голям скок в разработката на Starship. Предишният прототип, който полетя, беше SN11. Компанията прескочи следващите три, които практически не бяха сглобени напълно, но бяха достатъчни за извършване на множество подобрения.

Мъск казва, че SN15 има "стотици" подобрения в дизайна, структурата, софтуерът, оборудването, двигателите и др. За сега не е насрочен следващият тестов полет. Според предишни изказвания на Мъск, SpaceX цели извеждане на прототип на Starship в ниска орбита през юли т.г., но компанията не е потвърждавала подобни намерения официално.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

давайте братя! щото ни чака война!

06.05.2021 17:53:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.