• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Христо Мутафчиев:Основният проблем днес се нарича „его“ и „параноя“

Христо Мутафчиев:Основният проблем днес се нарича „его“ и „параноя“

/КРОСС/ Основният проблем днес се нарича „его" и „параноя". Доколкото усещам, нашите политици са в параноята - всеки се пази от другия да не бъде записан, да не излезе нещо някъде. Това коментира в предаването „Тази събота" Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България.

Това е и причината за липса на диалог и общуване между политическите сили. „Егото е нещо страшно в политиката. Някъде бях чел - „храним егото с кофа, а на сърцето даваме с лъжичка", коментира той.

Безработица в момента е на рекордно ниско ниво, БВП е на рекордно високо, посочи журналистът Асен Григоров.

„Не гледам на тези две години като на нещо неестествено. Светът се движи със страшна скорост. Различни паралелни процеси се развиват, които сами по себе си са революционни. Този огромен взрив на социални мрежи и много хора да говорят за своите гледни точки - това довежда до естествена фрагментация", допълни Григоров.

По думите му 12 години преди това политическият живот в България е бил „под прозрачен похлупак". „Развиха се много процеси, които не получаваха израз в политическото представителство. Властта, която дълго време беше в една политическа сила, започна да страда от пороците от дългото оставане на власт. Затвори се в себе си, започна да се самовъзпроизвежда и това доведе до всички процеси, започнали 2020 г.", добави той.

Според преподавателя по обществени комуникации в НБУ проф. Росен Стоянов последните две години са състояние на катарзис, но неосъзнат от политиците. Партиите трябва да започнат да се самопрочистват", допълни още той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.