• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития на 9 октомври

Предстоящи събития на 9 октомври

/КРОСС/***
Варна.
От 14.00 ч. в зала „Аула на Икономически университет - Варна" президентът Румен Радев ще изнесе лекция на тема Предизвикателства и перспективи пред младите хора в Република България".
***
Велико Търново.
От 10.30 часа на Ритуалния плац на НВУ „Васил Левски", ще се проведе тържествен ритуал по полагане военна клетва от курсантите от 147 ия випуск на тържествен ритуал по полагане военна клетва от курсантите от 147-ия випуск на университета. Ще присъства председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
***
София.
От 9.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.
***
София.
От 11.00 часа на Софийския околовръстен път ще се проведе брифинг на представител на "Пътна полиция" във връзка със започваща нова специализирана полицейска операция и представяне на нова техника.
***
София.
От 11.00 ч. в Централния офис на ПОК „Доверие" АД с адрес: ул. „Тинтява" 13Б,
ет. 1, Конферентна зала, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване /БАДДПО/ ще представи обобщени резултати, от дейността по допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО), за третото тримесечие на настоящата година.
***
София.
От 11.00 ч. в парк „Св. Никола" (на ъгъла с кръстовището между ул. „Опълченска" и ул. „Цар Симеон") ще бъде официално открит стенопис „Частица от теб може да е нов живот за друг".
***
София.
От 12.00 ч. в МВнР външният министър на България Екатерина Захариев и министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи ще направят изявления пред медиите.
***
София.
От 15.00 ч. пред входа на Изложбена зала „Архиви" председателят на агенцията доц. д-р Михаил Груев ще връчи почетни грамоти на заслужили служители в архивната система за дългогодишен всеотдаен труд и принос в развитието на държавните архиви.
***
Видин.
От 07.45 ч. заместник-кметът на Общината Борислава Борисова ще бъде пред СУ "П.Р. Славейков" (в района на пешеходната пътека откъм ж.к. "Бонония"), за да види на място как се изпълнява инициатива, в рамките на която служители на общинско звено „Охрана" съдействат на органите на реда за осигуряване на пътната безопасност на децата, отиващи на училище.
***
Видин.
От 11.00 ч. в Държавен архив - Видин ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени част от получените през настоящата година ценни документи.
***
Видин.
От 11.30 ч. на пл. „Бдинци" експертите от Общинския съвет по наркотичните вещества ще раздават на гражданите балони с послания и флаери със съвети за позитивен живот и повече усмивки.
**
Разград
От 11.00 ч. на площада пред джамията „Ибрахим паша" официално ще бъде даден старта на дейностите по реставрацията на паметника на културата.
***
Симитли.
От 19.00 ч. пред паметника „100 години свобода" на централния площад в града ще бъдат отбелязани 108 години от Освобождението на общината и Пиринска Македония от турско робство.
***
Стара Загора.
От 11.30 ч. в залата на Областната администрация Комисията за защита от дискриминация (КЗД) ще проведе публично обсъждане на Проект за Национална стратегия за противодействие на дискриминацията с представители на местните власти, гражданското общество, бизнеса, академичната общност и медиите.
***
Шумен.
От 10.30 ч. в сградата на Държавния архив в града ще бъде представена изложбата „Писмата", посветена на Международната седмица на писмото.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.