• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Иван Френкев: Най-честите измами през летния сезон са свързани с нелоялни търговски практики

Иван Френкев: Най-честите измами през летния сезон са свързани с нелоялни търговски практики

/КРОСС/  Най-честите измами през новия летен сезон са свързани с нелоялни търговски практики. Много от търговците използват интернет да рекламират търговски обект като хотел с 2 звезди, а всъщност се оказва, че става въпрос за къща за гости. Това предупреди председателят на Комисията за защита на потребителите Иван Френкев в ефира на „Събуди се".

Той посъветва преди да се пристъпи към резервация, потребителите да съберат възможно най-много информация за обекта, към който са се насочили. На сайта на Министерството на туризма има информация какво да очаквате от всяка от категория хотел, допълни Френкев.

Потребителите трябва да изискват документ за извършено плащане, който да може да се приложи в случай на рекламации или жалби, посочи още председателят на КЗП.

От началото на година по Закона за туризма са направени 1647 проверки и са издадени 103 акта за установени нарушения. КЗП има и гореща линия за потребители, припомни той.

В момента тече кампания за опасните стоки. Правят се непрекъснати проверки и за фалшиви стоки на пазара, които се увеличават в резултат на повишението на цените.

По думите му тази година все още не са получени сигнали за дублирани резервации и лоша хигиена в обекти по морето.

Към днешна дата са направени 83 проверки в хотели и заведения за наличие на фалшив алкохол. „В нашата програма за лято 2022 най-приоритетни са обектите, в които е имало нарушения предишни години", уточни председателят на КЗП.

Във връзка с антикризисните мерки КЗП започва проверки на пазара на артикули от малката потребителска кошница, обяви Френкев. „Тепърва ще наблюдаваме пазара, нивата на цените и как тези антикризисни мерки са се отразили на цените. Мисля, че антикризисните мерки ще дадат резултат. Всички инструменти на държавата ще следят търговците за спекула", заяви още той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.