• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Военноморския флот на Русия отбелязва 326-тата си годишнина! (Видео)

Военноморския флот на Русия отбелязва 326-тата си годишнина! (Видео)

Празникът е основан благодарение на Петър I.

/КРОСС/ Днес Русия отбелязва Ден на Военноморския флот (ВМФ) на Руската Федерация. Денят на ВМС се празнува в Русия в последната неделя на юли.

Това е професионалния празник на военнослужещите във ВМФ и на всички работници чиято дейност е свързана с флота. Към празнуващите се присъединяват и членовете на семействата на военнослужещите, ветераните на Въоръжените сили, а също така и представителите на военните учреждения и предприятия, които обслужват флотилията.

В този ден се провеждат паради, официални мероприятия, концерти, срещи с ветераните. Отличилите се военнослужещи получават държавни награди, ценни подаръци и грамоти. Празника завършва с концерти, с изпълнение на естрадни звезди и фойерверки.

История на празника:

Идеята за провеждане на празник в чест на флота принадлежи на Петър I. Царят решава да съвпадне с празненствата в деня на победата в битката при Гангут, когато руснаците победиха шведите. Това се случи на 7 август 1714 г. Резултатът от битката при Гангут е първата руска морска победа в историята. Смелостта и героизмът на руските моряци завинаги оставиха своя отпечатък в световната история.

Традиция на празника:

Празненствата традиционно започват с тържествено построяване на личния състав на флотските части. Над корабите се издига Андреевския флаг и сигналните знамена. На базите на Черноморския, Северния, Тихоокенския, Балтийските флотове и на територията на Каспийската флотилия се провеждат военни паради, демонстрации на кораби и оръжия, провеждат се спортни съревнования. Най-масовите мероприятия се провеждат в големите градове на Русия - Санкт-Петербург, Владивосток, Астрахан, Севастопол, Калининград, Кронщат, Североморск, Балтийск, Новоросийск и др.

Първите лица на страната и висшите чинове на ВМФ поздравяват служещите с професионалния им празник. Отличилите се сътрудници се награждават със звания и държавни награди.

На някои военни кораби се провежда ден на "отворените врати" и се провеждат екскурзии за гражданските лица. Празника завършва с концерти и изпълнение на военните оркестри. Вечерта се правят грандиозни салюти.

ВИДЕО:

Традиционно, както и през предишните години във Санкт-Петербург и в Кронщат се провежда главния Военноморски парад. В Северната столица и в Градовете на войнската слава за участието си в тържествения парад се изпращат кораби от всички флотове на Русия, голяма част от които са построени по проекти на водещите конструкторски бюра на предприятията, които влизат в Обединената съдостроителна корпорация

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

През очилата на Кирчо ще се види само бензиностанция с ракети и дългата ръка на Русия.

31.07.2022 17:09:40

Старата разведка

А-а-а, има какво да покажем на нашия празник на ВМС – музейни експонати.

31.07.2022 16:51:52

Анонимен

Вовреме ЦРУ се обади, че президента Путин е в добро здраве, което се видя на тържеството. Иначе само да се появи запис, че е кихнал на Запад се пишеше некролога му. Нашите военни да не четат само натовските сводки, които са и добре манипулирани, а да изгледат внимателно записа от парада и прослушат словото на Путин. Що се отнася до достоверността на съобщението на долния анонимко ще се окаже, че руснаците имат върховна техника за фалшива пропаганда, каквато на Запад нямат.

31.07.2022 16:17:47

стар муряк

скору е нашия! кво ша покажим,освин дзнамена???

31.07.2022 16:11:16

Анонимен

Нещо сте се объркали, празненството е отменено, заради атака с дрон от укронацистите! Петима са ранени, няма загинали.

31.07.2022 12:32:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.