• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Софиянци протестират под прозорците на Йорданка Фандъкова

Софиянци протестират под прозорците на Йорданка Фандъкова

/КРОСС/ Стотина жители на столицата протестират под прозорците на блока, в който живее кмета на София Йорданка Фандъкова в кв."Манастирски ливади-Изток". Причината за недоволството им е заповед на главния архитект на столична община за промяна на регулацията в квартала и усвояване на свободен терен, където преди по план е трябвало да се построи детска градина. Според промяната теренът се отрежда за построяване на частно училище.

Шествието на протестиращите тръгна от ул. "Иван Кирков", премина под прозорците на кмета на София Йорданка Фандъкова по ул. "Боянски водопад със скандирания за оставката й.
Неколцина полицаи охраняват мирния протест на столичани. "Столична Община не само, че не е започнала да придобива терените за детски градини и училища, но и започна да позволява тяхното застрояване за частни нужди, пренебрегвайки наличието на обществена нужда и потъпквайки обществения интерес!", Така мотивират протеста си столичани. "Обществената нужда не само не е отпаднала, а дори е в пъти по-голяма.", коментират хората.
Освен всичко друго се залага в бъдеще и транспортен конфликт между жителите на квартала и частното учебно заведение.
Протестиращите се заканват да сезират за казуса и омбутсмана на републиката и да търсят съдействие от Диана Ковачева проблемът им да стигне до Конституционния съд.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

БКП-ГЕРБ лудостта е, че докараха за гл. арх. на София някакъв работил само като бюрократ-архитект в плевенска паланка, който не познава дори улиците в центъра на София! Длъжността "гл.арх.' трябва да е пряко избираема с мандат 2 години и то само за кандидати които са живели посттоянно в София поне 25 години и са автори на проектите на поне 5 РЕАЛИЗИРАНИ сгради! Всичко друго е БКП-НЕПОТИЗЪМ (Людмила, Владко на татко, Боби Велчаки, БЗНС-съдията Танчев, ДС-Ванче караПраси на БЗНС-Дончо ДС-Иванов, ......), издигнат до нови висоти от БКП-ГЕРБ-ШАЙКАТА и ДС-патриотарстващата СГАН!

26.07.2020 12:45:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.