• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Полицаи от Шумен излязоха на протест

Полицаи от Шумен излязоха на протест

/КРОСС/ Полицаи и други служители от Областната дирекция на МВР в Шумен излязоха на протест. Те са недоволни, че не са включени в социално-икономическия пакет на правителството, в който фигурират служители на първа линия в борбата с COVID-19.

Според полицейските синдикати в Шумен, всички служители са на първа линия и изпълняват своите ангажименти в условията на пандемия.

В обедната почивка служителите на Областната дирекция на полицията се събраха, за да поставят исканията си пред ръководството на МВР за по-високи възнаграждения и включване в пакета от мерки на правителството.

Синдикатите настояват и за диалог с професионалното и политическо ръководство на министерството, защото засега няма.

Полицаи излизат на мълчалив протест във Варна

Според синдикатите, всеки служител в системата на полицията е на първа линия, в ежедневната си работа той е в риск, защото не знае дали жертвата на престъпление, обвинения в престъпление или свидетелите са заразени с коронавирус.

Дияна Герчева, председател на Синдикат лицата в гражданската администрация: Има много лица по трудово правоотношение, които работят на първа линия. Това са колежките от паспортна, КАТ, те също работят с граждани.

Стефан Гочев, председател на полицейски синдикат: Всеки ден в сградите на МВР се приемат граждани, било пострадали, било извършители на престъпления, било свидетели. Посещаваме произшествия непрекъснато. Ние не знаем с кого работим. Докато, по никакъв начин не искам да се обвързвам с медиците в България, докато медиците в България са защитени с облекла и очакват при тях да отидат болни от COVID-19, ние не знаем кой идва при нас.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.