• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Откриха официално Европейското първенство по таекуондо в София

Откриха официално Европейското първенство по таекуондо в София

В надпреварата участват над 500 състезатели

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел и президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев откриха официално Европейското първенство за мъже и жени, на което София е домакин. В надпреварата участват над 500 състезатели от целия континент.„България за пореден път е домакин на първенство от толкова висок ранг и съм сигурен, че отново ще се докажем като отлични организатори. За първи път обаче приемаме Европейско първенство по таекуондо за мъже и жени. Не се съмнявам, че ще се справим блестящо, защото Българската федерация и нейният президент г-н Бинев са доказали, че имат изключително модерно виждане за развитието на този спорт. През последните няколко години в нашата страна се проведоха няколко значими събития и неслучайно таекуондо е един от най-бързо развиващите се спортове в България. Популярността му сред подрастващите е голяма, което всъщност е смисълът на цялата ни дейност - колкото се може повече български деца да се вдъхновят и да имат възможност да практикуват любимите си спортове", заяви Красен Кралев по време на откриването.

Той допълни, че България е една от държавите, които имат ясни правила за провеждането на такъв тип мащабни състезания.

„Това е едно от последните големи състезания преди Летните олимпийски игри. Домакинството на Европейското първенство е поредният комплимент за българския спорт, за българските федерации и за лидерите, които ги водят. Нека да си пожелаем на първо място да бъдем здрави, а спортистите да излязат без травми от предстоящите битки. Аз съм сигурен, че съвсем скоро ще победим и пандемията и феновете отново ще могат да се радват на най-добрите спортисти", каза още Кралев.

Спортният министър пожела успех на всички състезатели. Кралев получи почетен плакет от президента на федерацията Слави Бинев в знак на благодарност за сътрудничеството от страна на ММС при организирането на шампионата.

Сред гостите на Европейското първенство e и посланикът на Република Корея Н. Пр. Джънг Джингю. Той изтъкна отличната организация на надпреварата, която се провежда при стриктно спазване на мерките срещу разпространение на COVID-19. Състезателите, треньорите и длъжностните лица са изолирани в т.нар. „балон", за да бъде запазено тяхното здраве.

Първенството за мъже и жени продължава в София до неделя (11.04). В надпреварата участие взимат 12 български таекуондисти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.