• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Протест на бул. „Сливница“ на 8 май: 1 година от загубата на Ани и Явор

Протест на бул. „Сливница“ на 8 май: 1 година от загубата на Ани и Явор
8 май, 18:30 ч., кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“

/КРОСС/ В сряда (08.05.2024 г.) от 18:30 ч. ще се проведе протест по повод навършването на една година от загубата на Ани и Явор, чийто живот бе отнет на пешеходната пътека при кръстовището на бул. „Сливница" и ул. „Русе" в София на 08.05.2023 г.

Фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта" и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата" приканват всички, които не са безразлични към несправедливо отнетия човешки живот вследствие на неспиращата война по пътищата, да се присъединят към социалното мероприятие.

В знак на съпричастност след трагедията, при която загинаха Ани и Явор, десетки граждани блокираха кръстовището на бул. „Сливница" и ул. „Русе" в продължение на 50 дни. Днес, година по-късно, основните цели на социалното мероприятие продължават да бъдат:

- Отдаване на почит към Ани и Явор, както и към всички загинали и пострадали в ПТП в България и показване на съпричастност към техните семейства;
- Изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени и пострадали;
- Призив към обществото за отговорност на пътя и апел към институциите за активна работа за повишаване на Безопасността на движението по пътищата.

Протестът ще завърши с мирно шествие до кръстовището на бул. „Сливница" и бул. „Константин Величков".

Събитието се организира съвместно с Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата" и в него ще вземат участие представители на неправителствени организации, работещи в сферата на Безопасността на движението по пътищата.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.