• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Запознайте се с мястото, което ще посетите, преди действителното пътуване

Запознайте се с мястото, което ще посетите, преди действителното пътуване

/КРОСС/ Най-често решаваме да пътуваме до места, където може би никога не сме били досега. Всъщност това най-забавно, защото не знаете какво да очаквате от дестинация, на която никога досега не сте били. Независимо дали сте на хотел в България, къща за гости в някое планинско село, спа ваканция с любимия човек, екскурзия в чужбина или нов къмпинг на морето, мястото на което никога досега не сте били крие своите екзотични тайни и чака да ги опознаете.

Човекът е човек, когато е на път и само благодарение на нашето любопитство, превозното ни средство и куфарите за багаж може да достигнем до всяка точка на света.

Повечето хора смятат, че е важно да знаят, само няколко неща за първото пътуване до нова дестинация:

- къде отиват
- как ще пътуват с автомобил, самолет или ферибот
- колко дни е престоя в хотела или ваканционното селище
- колко багаж ще им трябва за престоя там, за да преценят какъв куфар е нужен

Освен тези базови неща има още няколко полезни подробности, които е важно да знаем и да уточним преди пътуването или екскурзията

1. Положителни отзиви на други туристи

Непознатата дестинация е забавна, когато хората говорят с добро след престоя си там. Поради това е важно да се уверите, че сте започнали да се проучвате дестинацията и забележителностите, както и мястото за настаняване като хотел, вила или къмпинг. Нужно е да прочетете повече, за историята, религията и културата на държавата или региона, който сте планирали да посетите, преди да започнете действителното пътуване.
Ето още няколко важни причини, поради които е важно да се запознаете с новото място, до което ще пътувате.

2. Застраховайте се

След като сте наясно с дестинацията и времето за престой трябва да сте сигурни, че имате валидна медицинска застраховка за пътуване в чужбина, за да можете да се съсредоточите върху забавлението там. Носете я винаги със себе си, където и да отидете. Може да я сложите в джоба на якето или в раницата за гръб при другите лични вещи като документи, портфейл с пари и карта за ориентиране.

3. Опознаване на маршрута

ви спасява от необходимостта да питате за посока. Въпреки че съвременните навигационни системи са доста точни и актуални е желателно предварително да знаете, от къде ще минете със своя автомобил, ван или кемпер.

Шофьорите са склонни да губят много от времето и концентрацията си, като искат насоки, когато пътуват до ново място. Това е така, защото те трябва да поискат ориентация, за да се уверят, че отиват на правилното място. За да избегнете загубата на много време, трябва да сте сигурни, че сте запознати с мястото, до което ще пътувате и имате навигация с актуални карти на държавата или местността. Понякога тези, които ще ви дават указания, всъщност ще ви дадат насока, която може да бъде подвеждаща или дори трудна, за да следвате тази посока и да стигнете безопасно до дадено място.

Проверявайте посоката на местоположението си всеки път

Понякога водачите на автомобили могат да пътуват дълго, преди да усетят че са в грешна посока. Те могат да се консултират със своите google карти, за да проверят дали са на правилния курс или не. Впоследствие те могат да бъдат разочаровани, когато установят, че вече са загубили правилната посока.

4. Елиминирайте неочакваните харчове на пари

Ако сте сгрешили посоката или сте се изгубили, понякога може да бъдете принудени да използвате своите финансови средства, за непредвидена нощувка, зареждане на допълнително гориво или наемане на услугата на екскурзовод или местен водач, който да ви помогне да се върнете на правилната позиция заедно с целия багаж, куфари и семейството ви. Това означава, че ще ровите по-дълбоко в джоба си, за да платите за такава услуга.

Опознаването на желаната туристическа дестинация трябва да включва и ресторантите и заведенията за хранене. При пътуване на ново и непознато за вас място е много вероятно да попаднете на места, където цените са завишени или политиката на заведението е към тенденциозно оскъпяване за чужденци.

5. Проверете прогнозата за времето през

Запознаването с метеорологичните условия е наистина много важно. Освен, че ще ви даде представа, какви дрехи да сложите в своя куфар, то ще ви насочи към взимана на по-дебели дрехи, зимни боти, чадър, слънчеви очила, лятна шапка или ръкавици и дебела грейка. Благодарение на тази информация ще може да приготвите багажа си навреме и това ще определи какъв тип куфар ви е нужен. Понякога избора и покупката на нови куфари, удобни и практични за ръчен багаж, подходящи за дълъг път големи куфари или компактна пътна чанта не е лесна работа. Ако пътувате с цялото си семейство ще трябва да помислите и за тях.

6. Избор на куфари за път

Независимо дали пътувате със самолет за кратък престой в чужбина или цялото ви семейство отива за месец на морски къмпинг трябва да сте наясно с особеностите на региона и мястото за отсядане. Ако пътувате със самолет едни от най-практичните куфари са тези специално изработени за багажното отделение в салона, директно над вас.

Това са куфарите за ръчен багаж, които имат приблизително еднакви размери за всяка авиокомпания. Много пътници комбинират този вид багаж с раница за гръб, която е удобна и лека. Ако пътувате на дълго пътешествие или отивате при роднини за повече от седмица ще ви е нужен голям куфар, в който да съберете всичко нужно. Ако пътувате с кола, мини ван или кемпер може да комбинирате всички видове изброени куфари, в зависимост от багажника на автомобила ви.

Статията ще бъде полезна на всички туристи или пътешественици, които ще тръгнат на своето мечтано пътуване

Статията е подготвена с любезното съдействие на специалистите от Estil, където можете да закупите онлайн качествени куфари, раници, сакове и пътни чанти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.