• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Путин: Въвеждането на войски на НАТО в пряка конфронтация с руската армия е много опасна стъпка, която може да доведе до глобална катастрофа

Путин: Въвеждането на войски на НАТО в пряка конфронтация с руската армия е много опасна стъпка, която може да доведе до глобална катастрофа

Ние не си поставяме задачата да унищожим Украйна отбеляза Путин

/КРОСС/ Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, говорейки на пресконференция в казахстанската столица Астана. В обръщението си той призова хуманитарните коридори за украинско зърно да бъдат затворени, ако бъдат използвани за "терористични актове".

Путин заяви, че всеки пряк сблъсък на войските на НАТО с Русия ще доведе до "глобална катастрофа".
"Надявам се, че тези, които казват това, са достатъчно умни, за да не предприемат подобни стъпки", намекна Путин.

Владимир Путин също така обяви, че "частичната мобилизация" на армейските резервисти, наредена миналия месец, ще бъде завършена след две седмици, което ще увеличи бойната сила на Русия.

"Мобилизацията приключва. Предполагам, че след две седмици всички мобилизационни мерки ще приключат", заяви той, добавяйки, че общо 222 000 резервисти ще бъдат призовани, което е по-малко от 300 000, които бяха обявени първоначално. Твърди се, че общо 33 000 от тях вече са във военни части, а 16 000 участват във военната операция в Украйна.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако стремежът е Русия да изчезне от картата на света, то това означава да изчезне земния свят.

17.10.2022 08:33:39

Анонимен

Чак пък глобална катастрофа, регионална ще е, Русия ще изчезне от картата на света. Навремето Щатите я спасиха от Хитлер с едни 70млрд.$, които днес са билиони, но днес няма да се случи, ленд лийза ще е за Украйна.

16.10.2022 22:32:34

Велизар Енчев

Защо десните партии истеризират присъствието на Митрофанова в парламента и водят "пуническа война" с Русия? Защо ГЕРБ искат президентът на Украйна да отправи видеообръщение към новите депутати? Защо и пред кого се доказват евроатлантическите трубадури? Ето защо: Едни - заради гузната си съвест с построяването на "Турски поток" на българска земя с държавни милиарди. Колко са им "Газпром"-ските комисиони и опростените от Кремъл дългове, само те си знаят. Пък и не е политкоректно, неприлично е да ги питаме. Други - заради щедро платени ангажименти от външни донори. В миналия парламент от 67 депутати на президентската партия - 22-ма бяха обвързани с ABLE (Асоциацията на българските лидери и предприемачи), финансирана от "Америка за България". 13 идваха от "Харвардските курсове", финансирани от "Америка за България", 8 са свързани с АУБ (Американския университет България), финансиран от "Америка за България", 24 лица - бизнесмени или служители на НПО, формално обвързани с предните лица... Трети - заради милионната субсидия от горната фондация, а и заради бутикови електорални резултати, които могат да им спрат задокеанското кранче. А закъде без зелена валута? Как ще оцелеят на борсата адвокати с отнети адвокатски права и без ден трудов стаж извън парламента? Не знаете ли отговорите, търсете парите. Там е зарито кучето.

15.10.2022 19:11:45

Анонимен

Ако НАТО се намеси ще има 48 часа употреба на всички видове орьжия в Украйна И след това който изпьлзи от срутените сгради ще моли за вода и малко сьн Ако това ги устройва да продьлжават да палят огьня А на нашите селски политици им желая да седят в палатки Защото говорилнята НАТО ще бьде ликвидирана с една ракета Ще се крият и те по мазетата и ще тьрсят паспорти да бягат зад граница Паси Поптодорова Боко Радев Киро Асенчо Плевнелиев все на хранилка на НАТО наблюдатели експерти шамани

15.10.2022 07:32:45

Анонимен

Много интересно. Иска ми се анализаторите да направят коментар каква е разликата при участието във военен конфликт само с оръжие или и с жива сила. В случая с Украйна оръжието е натовско, а живата сила са кандидати за членство в НАТО. Оказа се, че има бойци доброволци и инструктори от страни от НАТО. Значи може да даваш оръжие, а да се считаш, че не си участник в конфликта.

14.10.2022 22:54:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.